Un mediator de la Harvard, premiat la Cluj

Frank Sander, profesor de drept în cadrul Universității Harvard, şi Irena Vanenkova, director executiv al International Mediation Institute (IMI), s-au numărat printre premianţii Gala Excelenţei în Mediere 2017.

Sander, care a primit premiul pentru întreaga sa carieră, a propus soluționarea disputelor prin intermediul modalităților alternative, cu scopul de a reduce dependența de litigiile convenționale în SUA, iar Varenkova, pentru activitatea sa din IMI, o inițiativă care urmărește implementarea unor standarde de transparență și înaltă competență în practica medierii globale în toate domeniile.

„Profesia de mediator este de sine stătătoare, nonjuridică și complementară profesiilor juridice. Într-adevăr, în mediere, prin soluțiile personalizate ale părților se rezolvă și aspecte juridice ale situației. Dacă așteptăm ca altcineva să schimbe ceva, lucrurile vor rămâne la fel. Avem nevoie să facem schimbări și să găsim soluții. Vorbim prea mult despre probleme și prea puțin despre soluții. În momentul în care ne implicăm în găsirea de soluții avem puterea de a schimba lucrurile” a declarat Anca Stancu, organizatoarea galei.

Premierea mediatorilor s-a făcut pe baza activității acestora. Au fost premiaţi mediatorii a căror activitate a promovat medierea ca domeniu și a adus beneficii acestui sector de activitate. 150 de oameni de afaceri și mediatori au participat la Gala Excelenței în Mediere. Aceasta promovează medierea, cea mai tânără profesie liberală din România, şi pune accent pe dezvoltarea personală multidisciplinară. Prima ediție a galei a avut loc în 2013, tot la Cluj-Napoca.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii