Un clujean a pătruns în World Master Chefs Society

Paul Siserman a devenit, din 7 februarie, membru al World Master Chefs Society (WMCS), organizaţie internaţională cu o tradiție de 200 de ani. El este primul din România integrat în numărul celor 350 de chefi selecționați din întreaga lume.

“Onoarea este enormă. Cu greu se poate descrie în cuvinte, mai ales că a fi selectat și invitat ca membru printre cei 350 (un număr fix, care niciodată în istorie nu s-a modificat) este mai mult decât o confirmare a muncii din domeniul gastronomiei și a implicării cu rezultate în domeniul culinar”, spune Siserman. În urma verificării întregii sale activități profesionale, organizaţia a decis integrarea clujeanului ca membru deplin.

WMCS presupune schimbul de cunoștinţe din industria de restaurante, hoteluri între membrii săi, suport și consiliere în deschiderea unui business – mulți dintre membrii fiind proprietarii unor restaurante sau companii de catering de succes, calitatea de invitat la toate evenimentele și competițiile internaționale, alături de multe alte beneficii la nivel de promovare atât personală, cât și a țării din care provin.

Siserman a inaugurat anul trecut un local pe strada Plopilor în care specialiști din țară și din străinătate predau seminarii celor pasionați de gătit. În paralel, el organizează sesiuni gastronomice pentru copiii victime ale unor abuzuri sau care au trecut prin experiențe traumatizante, cu ajutorul unor workshop-uri terapeutice prin gătit. Printre concurenţii de la emisiunile gastronomice care au devenit antreprenori se numără Adrian Hădean, Tudor Marcu, Claudiu Câmpan, Vlad Mureșan, Florina Pop, Paul Mădaș, Ovidiu Ionesi.

Echipa regională a Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Transilvania Cluj a obținut, în 2014, medalia de argint la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg. Întreprinzătorii din Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj au înființat clusterul de industrii creative Gusturi Transilvane, care grupează companii şi organizaţii din gastronomie şi din arta culinară.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii