Se redeschid restaurantele, în interior, începând de astăzi. Ce reguli vor trebui respectate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Restaurantele se redeschid de marți, 1 septembrie, la interior, în județele cu sub 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, conform unei hotărâri adoptate de Guvern. Pentru funcționarea acestora, va fi obligatoriu de respectat un set de reguli.

Principalele condiții sunt distanța de cel puțin doi metri între mese, maximum șase persoane la o masă, participarea a cel mult 50 de persoane la evenimente organizate la interior și 100 la exterior.

Accesul clienților cu semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis. La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare se vor asigura dezinfectanți iar, dacă spațiul permite, se va asigura circuit cu sens unic pentru clienți.

Portul măștii pentru clienți este obligatoriu în cazul deplasării în zonele comune ale restaurantului și este interzis transferul meniurilor, solnițelor sau olivierelor de pe o masă pe alta.

Este interzis, de asemenea, consumul băuturilor sau a alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante, pentru a reduce interacţiunea între persoane.

Tot de astăzi se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție. Barurile, cluburile și discotecile rămân în continuare închise.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău