Ryanair face recrutări masive la Cluj. 2.000 de posturi la bătaie

Cel mai mare operator low-cost, compania irlandeză Ryanair, va derula la o acţiune masivă de recrutare la Cluj-Napoca, prin intermediul agenţiei de resurse umane Crewlink.

Selecţiile vor avea loc pe 13 decembrie la Cluj, şi două zile mai târziu la Bucureşti. Condiţiile fixate sunt minim diplomă de bacalureat, deţinător de paşaport european, iar printre cerinţe figurează limba engleză avansat, înălţime 1,57-1,88 m, fără tatuaje vizibile şi fără cazier, capacitatea de a înota cel puţin 20 m. Procedura va fi de tipul „assesment day”, adică după înscrierea pe site doritorii aşteaptă invitaţia la interviu.

Crewlink, agenţia care se ocupă cu recrutarea de personal pentru Ryanair, va organiza mai multe sesiuni de selecție, în căutarea tinerilor care vor să devină însoțitori de zbor pentru cel mai mare operator low-cost din Europa, iar numărul locurilor disponibile este de 2.000.

Agenţia a creat un program special conceput în cinci stagii, de la calificare la absolvire, pentru pregătirea candidaților care doresc să devină însoțitori de zbor. Aceștia vor avea parte de o perioadă de training timp de şase săptămâni după care se vor alătura echipei de cabin crew de la bordul aeronavelor Ryanair.

Interviul final ţine ore întregi

O participantă a relatat despre interviul final, pe platforma Cum Ajungi Stewardesă. “La ora 10:30 am completat nişte fişe de înscriere, după care am fost invitaţi în sala unde eram 30 de persoane. Au fost verificate câteva care aveau tatuaje şi ni s-a explicat politica companiei în acest sens. A urmat testul de limba engleză, pe grupe A şi B, cu câte 10 întrebări de gramatică tip multiple choice şi partea a doua o scrisoare (să îi scriem unui prieten despre noul job şi despre un eveniment din familie recent). Testul a durat 20 de minute.

După 45 de minute recrutoarea a anunţat câteva persoane care au plecat. Am rămas 19 pentru interviul final. A urmat prezentarea companiei şi a intermediarului Crewlink, destinaţii, flota, politici, reguli despre roster, program, salariu, beneficii, progresul în companie, acte necesare înaintea începerii trainingului. A durat o oră şi 10 minute. La 14:30 a început interviul final cu fiecare persoană în parte, unde trebuia să avem CV-ul în engleză, paşaport, copie paşaport şi o poză full body. Ni se citea un text în engleză, ni se puneau 1-2 întrebări referitoare la detalii din text.

S-a discutat pe baza CV-ului şi am fost întrebaţi de ce vrem să fim cabin crew, de ce Ryanair, de ce am fi potriviţi pentru funcţie. Îi sfătuiesc pe toţi care doresc să aplice să fie siguri că au înţeles ce li se comunică în e-mail. E vorba de 500 de euro registration fee, 2.000 de euro training dacă plăteşti la început şi 2.600 dacă alegi să ţi se deducă din salariu lunar, uniforma 30 euro/lună şi pot să se întreţină în primele luni, când salariul nu este aşa mare. Vom primi răspuns în 2-3 săptămâni. Atunci putem plăti şi cei 500 de euro pentru a ne asigura locul la trainingul unic care are loc în Bucureşti în ianuarie 2016”, relatează Raluca Radu.

Promisiuni neacoperite pentru Cluj

Irlandezii au deschis în octombrie o bază la Bucureşti şi estimează că vor transporta anul viitor 1,9 milioane de pasageri în România, peste 30% faţă de 2016, a declarat, Denis Barabas, director de marketing pe România. Compania a anunţat iniţial că din acest an va începe să opereze şi la Cluj, pe relaţia către Bucureşti, însă Wizz Air şi Blue Air deja zboară pe acest traseu.

Ryanair avea în primăvară o cotă de piaţă de 6,70% în ţara noastră, în top mai figurând Wizz Air (28,60%), Tarom (24,30%), Blue Air (14,50%), Lufthansa (6,60%). Pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj operează companiile Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Blue Air, Lot, Vueling, Aegean, Corendon, Air Bucharest.

Cum se obţine job-ul la Ryanair

Pasul 1. Ai de răspuns la câteva întrebări standard

Pasul 2. Completezi aplicaţia şi alegi una dintre cele două zile de interviu

Pasul 3. Primeşti invitaţia şi confirmi

Pasul 4. Interviul propriu zis, care se desfăşoară în mai multe etape

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii