Românii consumă mai mult noaptea decât nemţii şi italienii

18% dintre români consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii. Alţi 27% dintre cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

În Italia, 34% dintre locuitori preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este preferată de 22% dintre germani. Potrivit unui studiu realizat de E.ON și Kantar EMNID referitor la traiul în Europa, o treime din populația Turciei alege să-și petreacă nopțile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari.

Nopțile turcilor se situează în topul clasamentului, fiind urmate de locuitorii din Suedia și Cehia, unde un sfert din populație se bucură de somn la 20 de grade.

Temperaturile scăzute în dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. 18% preferă temperaturile oarecum polare în defavoarea celor specifice verii. În Germania oamenii își doresc ca temperatura din dormitor să fie scăzută, 17% preferând să se odihnească la temperaturi sub 15 grade.

Tendințele privind temperatura din sufrageriile europenilor nu sunt diferite față de cele din dormitor. 43% dintre respondenții din Turcia se simt bine într-o sufragerie călduroasă, a cărei temperatură se situează în jurul a 25 de grade sau chiar mai mare. În Italia, 26% dintre respondenți se simt bine la o temperatură de 18-19 grade.

Cei mai mulţi dintre români preferă ca în sufragerii temperatura să fie între 20 şi 23 de grade Celsius. Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar au chestionat 8.000 de oameni din România, Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Suedia, Turcia, Ungaria în decembrie 2016.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii