Regina Maria intră din nou pe piața achizițiilor

Conducerea rețelei de sănătate care își ridică un spital privat la Cluj are în plan achiziții ale altor entități medicale în acest an, după cea a Ponderas Hospitals, confirmă Fady Chreih, directorul acesteia.

Rețeaua a încheiat anul trecut cu afaceri de 91 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 40% față de cel precendent. Furnizorul de servicii medicale urmează tendința ascencentă a ultimilor ani, în care a raportat anual creșteri organice de două cifre.

Regina Maria are un portofoliu de 400.000 de pachete de prevenție, cu 20% mai mult față de 2015 și cu 10% peste ținta bugetată pentru finalul anului trecut. Pentru 2017, rețeaua are ca obiectiv o creștere de 30% a afacerilor, procent obținut organic, dar și prin achizițiile pe care compania le are în plan și în acest an.

„În ultimii ani, Regina Maria a fost în prim-planul celor mai importante tranzacții din piață, iar în 2017 vom continua expansiunea. Avem un buget de achiziții similar celui de anul trecut și analizăm toate oportunitățile din piață cu cea mai mare deschidere. Din ianuarie, abonamentele de sănătate achitate de angajați sunt deductibile – o măsură pe care am susținut-o”, a declarat Fady Chreih.

Primul spital privat generalist din Cluj-Napoca

Anul trecut, Regina Maria a preluat Ponderas Hospitals. Acesta era singurul centru de excelență în chirurgia metabolică și bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare, europeană și americană. Spitalul are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete și opt săli de operație, dispuse pe 9.000 mp. În 2015, Ponderas a înregistrat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro. Până la momentul preluării, la Ponderas au fost tratați 250.000 de pacienți, iar echipa chirurgicală avea 30.000 de intervenții laparoscopice, dintre care 7.000 bariatrice.

De asemenea, Regina Maria a anunțat un parteneriat cu preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca, o investiție de 15 milioane de euro. Regina Maria grupează 3.500 de angajați și colaboratori cu ajutorul cărora deservește 2 milioane de pacienți, dispune de 35 de locații proprii, 4 spitale private, 11 centre de imagistică, 15 laboratoare de analiză și are 150 de policlinici partenere. Printre marii operatori de servicii medicale din România se mai numără MedLife, Medicover, Sandor, Monza, Polisano, Hiperdia, Gral, Affidea, Amethyst sau Arcadia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii