Proprietarul restaurantelor Marty, învins în finala Entrepreneur Of The Year

Cristian Covaciu, fondatorul companiei IPEC, a fost desemnat drept câștigător al competiției Entrepreneur of the Year pe România. El a concurat pentru marele titlu alături de alți 49 de lideri de business, printre care clujeanul Marcelus Suciu, calificat în finala de şase.

Proprietarul lanţului de restaurante din Cluj se numără printre investitorii în fondul Risky Business, primul program de accelerare din România ce investeste în echipele selectate, alături de oameni de afaceri locali ca Voicu Oprean (AROBS), Marcel Anghel (Qubiz.com), Călin Văduva (Fortech), Dan Pitic (Perpetuum), Simion Mureșan (Electrogrup).

Marty este restaurantul în care majoritatea respondenților preferă să ia masa, la mică distanță situându-se KFC și Toskana, conform unei cercetări de piață a agenției de marketing Loopa, care a analizat mărcile preferate la nivelul municipiului în funcție de notorietatea brandurilor și de frecvența de cumpărare.

IPEC este unul dintre cei mai mari jucători din lume de produse de menaj și porțelan superior. Compania condusă de Cristian Covaciu deține una dintre cele mai avansate tehnologii de producție şi are un venit anual de 22 milioane de euro, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC livrează la nivel global, din Japonia până în SUA.
„Cei 50 de participanți la EY Entrepreneur Of The Year România sunt antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic. Sunt lideri în sectoarele lor de activitate, integrând tehnologii de ultimă generație sau sunt lideri în piețe noi, create prin inovație tehnologică. În ziua de azi, când volatilitatea este mai mare ca niciodată, antreprenorii sunt cei care continuă să creeze valoare și să rămână la fel de încrezători în echipă, afacere și viitor”, a spus Bogdan Ion, country managing partner al EY România.

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală. La ediția 2016 s-au înscris 60 de oameni de afaceri, dintre care 50 au rămas în competiție.

Companiile înscrise în concurs acoperă sectoare variate: de la industria alimentară și producția de biciclete, până la expertiză IT, servicii medicale și publishing. Cele 46 de companii din care provin cei 50 de antreprenori rămași în competiție totalizează venituri de 535 milioane de euro şi au 8.000 de angajați.

Din 2014, EY Entrepreneur Of The Year, competiţie antreprenorială la nivel global, are loc şi în România. Aceasta se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, puterea de a inova, integritatea personală, impactul pozitiv asupra comunităţii.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în 150 de ţări şi venituri de 29,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2016. În România şi Republica Moldova aceasta are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Finaliștii Entrepreneur Of The Year

  • Cristian Covaciu            IPEC
  • Levente Szell               Agrosel
  • Cristian Pandel             Christian’76 Tour
  • Eliodor Apostolescu     Phoenixy
  • Marcelus Suciu             Marty
  • Piersante Savini           Savini Due
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii