Proprietarul mall-ului din Floreşti a preluat 10 companii din România

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care Immofinanz AG preia CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft (CAIAA) și 10 companii din România: CA Immo Real Estate Management, Europolis Orhidee, Europolis Sema Park, Intermed Consulting & Management, Opera Center One, Opera Center Two, TC Investments Arad, BBP Leasing, Victoria International Property şi K & K Investment.

Immofinanz este o societate pe acţiuni, constituită conform dreptului austriac, listată la Bursele de Valori din Viena şi Varşovia. Din grup fac parte companii active în România, în domeniul închirierii de imobile cu destinaţia birouri: Bucharest Corporate Center, Cora GS, Capri Trade, Global Trust, S-Park Offices, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise – Iride, Immoeast Băneasa Airport Tower şi Baneasa 6981.

CAIAA activează în România pe piaţa serviciilor de închiriere de proprietăţi imobiliare cu destinaţie de spaţii de birouri moderne din capitală. Aceasta deţine participaţii la companii care au în portofoliu clădirile de birouri Opera Center 1, Opera Center 2, Bucharest Business Park, River 4 Place şi Europe House.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante. Decizia va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Grupul austriac a adus un nou brand pe piața românească, Vivo!, pentru cele patru centre comerciale pe care le deține: Polus Center Cluj, Maritimo Shopping Center Constanța, Pitești Mall și Gold Plaza Baia Mare. Mallurile vizate pentru rebranduire includ și portofoliul din România, cu o suprafață de 147.824 mp.

Actualul Vivo! Cluj a fost inaugurat în 2007 şi se află în proprietatea Immofinanz, al cărui portofoliu include 1.800 de obiective. El a fost administrat iniţial de TriGranit, iar din 2010 a trecut sub administrarea EHL Real Estate. Vivo! este cel mai mare complex multifuncţional din Transilvania (63.000 mp închiriabili). Centrul din Cluj înglobează în jur de 200 de magazine şi dispune de 2.500 de locuri de parcare.

„Adoptarea brandului Vivo! reprezintă un pas natural pentru cele patru centre comerciale pe care le deținem în România, care s-au bucurat de o creștere constantă a ratei de ocupare și a traficului. Toate cele patru centre au înregistrat, de la an la an, creșteri procentuale de până la două cifre în ceea ce privește traficul”, a declarat Sorin Vișoianu, country manager operations România la Immofinanz.

Centrele comerciale Immofinanz din ţara noastră au fost vizitate de 25 de milioane de persoane în 2015. Grupul austriac deține un portofoliu imobiliar de 5,4 miliarde de euro, ce cuprinde 360 de proprietăți.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii