Proprietarii de firme s-au săturat de controalele abuzive

Mai multe organizaţii patronale care reprezintă mediul de afaceri din România reclamă o întâlnire de urgenţă cu premierul Sorin Grindeanu şi cu miniştrii de resort pentru a curma abuzurile pe care organele de control le-ar exercita asupra lor.

Organizaţiile patronale sunt din domeniile managementului deşeurilor, legume-fructe, silvicultură, prelucrarea lemnului, transporturilor, industriilor textile, pielărie şi chimică, geologie, energie şi turism. Mediul de afaceri vrea să tragă un semnal de alarmă imperativ către clasa politica, Parlamentul şi Guvernul României, privind necesitatea unor măsuri urgente de schimbare a condiţiilor neprielnice, în care se desfăşoară activitatea mediului economic.

Având în vedere instalarea noului guvern şi a noului parlament, oamenii de afaceri solicită analizarea situaţiei actuale, în vederea stabilirii unor măsuri privind promovarea de maximă urgenţă a legii prevenţiei, deoarece în urma analizelor acestora, în ultimii cinci ani 100.000 de companii – în special cu capital românesc – s-au închis, trimiţând în şomaj 450.000 de persoane, iar dintre acestea 380.000 au fost silite să plece în străinătate.

Aceştia solicită eliminarea abuzurilor făcute de organele de control, modificarea Codului Fiscal astfel încât ținta oricărui organ de control să conducă la recuperarea prejudiciului şi la dreptul oricărei firme de a se apăra. Ei cer promovarea legii răspunderii judecătorilor şi magistraţilor, fiind eliminate ingerinţele şi abuzurile, un canal direct de comunicare între mediul politic şi mediul privat şi înființarea unui agenţii naţionale pentru protejarea şi îndrumarea brandurilor naţionale.

„Toate măsurile menţionate au în vedere o abordare corectă a mediului de afaceri, asumarea unui rol eficient în dezvoltarea economiei naţionale, dar şi noi oportunităţi oferite generaţiei viitoare. Solicităm o întâlnire urgentă cu noua majoritate, cu primul ministru şi cu miniştrii de resort pentru a discuta împreună implementarea programului de guvernare, precum şi alte probleme ale mediului de afaceri”, subliniază aceştia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii