Proiectele Uniunii Europene de Arhitectură, aduse la Cluj

Ordinul Arhitecților din România (OAR) a anunţat expunerea, în premieră în România, a expoziției The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017. Acesta este oferit la fiecare doi ani pentru a recunoaște producția arhitecturală de calitate din Europa. Premiul aduce în atenție contribuția profesioniștilor europeni la dezvoltarea de noi idei și tehnologii.

În același timp, oferă atât publicului larg, cât și instituțiilor publice oportunitatea de a dobândi o înțelegere mai clară asupra rolului cultural al arhitecturii în construcția orașelor noastre. România a înscris 10 proiecte în competiție și unul dintre acestea a fost selecționat în lista scurtă a nominalizărilor la premiu -Take A(l)titude din cadrul Archaeus Făgăraș.

Principalul obiectiv este de a dobândi o înțelegere cât mai clară a transformării spațiului construit din Europa; de a recunoaște și stabili excelența și inovația în domeniul arhitecturii și de a atrage atenția asupra importanței contribuției profesioniștilor europeni în dezvoltarea de noi idei, a clienților care sprijină arhitecții și cetățenii care se bucură de lucrările arhitecturale din orașele lor.

86 de experți independenți, asociații naționale de arhitectură din 39 de țări și comitetul consultativ au nominalizat cele 355 de proiecte care vor concura pentru premiul cel mare și premiul arhitectul emergent. Câștigătorul primește 60.000 de euro și o sculptură ce evocă Pavilionul Mies van der Rohe de la Barcelona. Profesioniștii la început de drum au posibilitatea de a deveni câștigători ai premiului arhitect în dezvoltare și de a primi sculptura plus 20.000 de euro.

Expoziția va fi însoțită de Young Talent in Architecture Awards (YTAA) 2016 și Romanian Building Award 2016. Competiția YTAA este organizată de Fundació Mies van der Rohe, cu sprijinul Programului Europa Creativă, ca o prelungire a Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană – Mies van der Rohe.

Proiectul, având ca inițiatori și organizatori OAR, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și Asociația Pro Event, își propune să identifice și să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România. Romanian Building Awards completează seria conferințelor internaționale de arhitectură reunite sub platforma unică în România dedicată domeniului arhitecturii: share-architects.com.

În Cluj-Napoca, expozițiile The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017, YTAA 2016 și Romanian Building Awards 2016 vor fi putea fi vizitate la Galeria UAP în perioada 11-19 aprilie.

Expozițiile vin în întregirea evenimentelor de tradiție dedicate arhitecturii desfășurate de către Pro Event, AB Plus și Ordinul Arhitecților din România, în luna aprilie în Iași, Cluj-Napoca, Timișoara. Conferința „New Cities” de la Cluj va avea loc în 12 aprilie, la The Office, și va avea ca țară invitată Polonia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii