Proiect imobiliar din centrul Clujului, finanţat cu 10 milioane de euro

Libra Internet Bank (LIB) va finanţa cu 46,6 milioane de lei construcţia proiectului imobiliar mixt, rezidenţial şi birouri Scala Center, dezvoltat de către societatea Napochim Imobiliare.

Ansamblul imobiliar va avea o suprafaţă construită totală de 37.000 mp şi va cuprinde locuinţe, birouri şi spaţii comerciale, urmând să fie finalizat în 2018.

„LIB continuă prin acest proiect stabilirea parteneriatelor cu cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară din România. Credem în potenţialul pieţei din Transilvania şi ne bucurăm să finanţăm încă un proiect important în Cluj, care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, a declarat Emil Bituleanu, director general al LIB.

“Vrem că acest proiect să devină o clădire de referinţă în Cluj-Napoca, datorită arhitecturii ansamblului, dar şi a poziţionării în zona centrală a oraşului. Credem în produse şi servicii de calitate, de aceea acordăm o importantă deosebită aspectului şi fiabilităţii acestei clădiri”, a declarat Dan Pitic, preşedintele Consiliului de Administraţie al Napochim Imobiliare.

Scala Center va cuprinde 197 de apartamente cu 2 şi 3 camere, o clădire de birouri de 7.000 mp şi va fi situat în locul fostei fabrici Napochim. Începând din 2015, Napochim, unul dintre cei mai mari producători de mase plastice din România, a intrat şi pe piaţa imobiliară prin Napochim Imobiliare, membre ale grupului Perpetuum, specializat în furnizarea materialelor de amenajări interioare şi pardoseli sportive.

LIB are o reţea de 47 de sucursale, iar la 30 septembrie volumul activelor nete deţinute de banca s-a ridicat la 3,1 miliarde de lei. Pe un teren de 8.000 mp, situat în centrul municipiului, Napochim Imobiliare vrea să dezvolte un ansamblu care să cuprindă atât spaţii comerciale şi spaţii de birouri, cât şi spaţii de locuit.

Napochim Imobiliare, având ca activitatea principală dezvoltarea imobiliară a fost înfiinţată anul acesta, ca urmare a divizării societăţii Napochim, unul dintre cei mai importanți producători de mase plastice din țara noastră.

Zona în care se află terenul este considerată drept zona zero a oraşului, având acces facil la toate instituţiile publice şi la instituţiile de business ale oraşului, respectiv sediul central al Băncii Transilvania, Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, Facultatea de Matematică, Clinica Universitară Medicală II.

Terenul este în vecinatatea unor proiecte de clădiri rezidenţiale şi de birouri în dezvoltare cum ar fi Platinia Elite Residence şi Europa Business Center, având acces la arterele principale ale oraşului. Planul Urbanistic Zonal prevede construirea de clădiri cu un regim de înălţime de 20 de etaje.

Structura geologică a terenului permite construirea de spaţii de parcare subterane pe mai multe niveluri, un potenţial avantaj faţă de proiectele imobiliare din alte zone ale oraşului. Proiectul prevede ridicarea a 214 apartamente, cu o suprafață utilă totală de 10.310 mp.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii