ore suplimentare

Programatorii vor fi scutiți de impozitul pe salariu

Angajaţii operatorilor economici care au ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator (CAEN 5821, 5829, 6201, 6202 și 6209) vor beneficia de scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor, ca urmare a modificării ordinului privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator.

Măsura de relaxare fiscală acordată programatorilor intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Totodată, s-a eliminat restricția care prevedea că acest ordin se aplică acelor angajatori care au înregistrat în anul precedent un venit anual de cel puțin echivalentul în lei a 10.000 de dolari SUA pentru fiecare angajat care beneficiază de facilitatea fiscală.

S-a extins domeniul de aplicabilitate a ordinului și la societățile care se înființează în cursul anului fiscal, pentru anul înființării și pentru anul fiscal următor, precum și la societățile care au făcut în cursul anului obiectul unei reorganizări, potrivit legii, pentru anul în care s-a produs operațiunea de reorganizare.

Pentru simplificarea procedurilor administrative, a fost prevăzută posibilitatea ca angajatorul să păstreze documentele justificative în format electronic, cu condiția ca acestea să fie semnate cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, acordat de un furnizor de servicii acreditat.

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor se aplică lunar numai pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor obținute din desfășurarea unei activități de creare de programe pentru calculator, în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării celui care beneficiază de scutire.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii