Poştaşii au intrat pe profit, dar cer bani de investiţii

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat anul trecut un profit brut de 17,2 milioane lei, cu venituri de 1,13 miliarde şi cheltuieli de 1,11 miliarde, având ca strategie de dezvoltare creşterea şi diversificarea serviciilor.

„Să nu uităm că Poşta Română este încă tributară datoriilor din trecut. Avem amenda de la Consiliul Concurenţei, care se referă la perioada de gestiune 2011-2012, dar şi debite şi accesorii ale unor controale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din perioada 2003-2012.

Compania a achitat, lunar, ratele căre ANAF, în deplină concordanţă cu graficul de eşalonare a acestor amenzi asigurând, în acelaşi timp, şi o creştere etapizată, prin prioritizarea investiţiilor în funcţie de necesitatea implementării proiectelor CNPR”, a declarat directorul general al CNPR, Andrei Stănescu.

Conform opiniei auditorilor externi şi a celor mai importante instituţii financiar-bancare, situaţiile financiare oferă o imagine clară şi pozitivă în 2016, dar menţionează şi faptul că sunt necesare şi acţiuni complementare – suport ale acţionarilor în a asigura finanţarea companiei.

În acest sens, conducerea companiei preconizează finalizarea, până în septembrie, a procesului de capitalizare a CNPR de către cei doi acţionari, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Fondul Proprietatea, asigurându-se astfel premisele necesare unei noi etape de dezvoltare şi modernizare a companiei.

Anul trecut, una dintre cele mai importante revendicări ale sindicaliştilor din CNPR a fost majorarea cu 200 de lei brut a salariului. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi posibilitatea de a se pensiona anticipat, mii de poştaşi au ieşit în stradă în semn de protest. O altă problemă ridicată a reprezentat-o posibilitatea de angajare pe termen limitat, de 30 de zile, a unor înlocuitori pentru agenţii de la sate angajaţi pe posturi unice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii