Platformă bursieră agricolă la Agraria Cluj

Iniţiatorii unei platforme de tranzacționare pe internet a cerealelor și inputurilor vor prezenta în cadrul Târgului Agraria o alternativă simplificată a burselor de mărfuri care să sprijine fermierii români prin încurajarea concurenței cumpărătorilor în piață.

Este prima platformă online din România pe care se pot tranzacționa cereale la disponibil sau la termen, iar până acum aceasta a valorificat operaţiuni care implică 211.000 tone în ofertele plasate.

AgroGo pentru fermieri

„Fermierii români sunt foarte expuși la fluctuațiile de preț și, din păcate, prea puțini se informează periodic pe acest subiect, informațiile din sursele existente fiind greu de accesat sau de înțeles. Am creat AgroGo cu scopul de a reduce riscurile și a crește profitul fermierilor, procesatorilor și chiar al traderilor. Pe termen lung vom monitoriza prețurile de tranzacționare, astfel încât să oferim cel mai precis preț de referință pentru cereale, în diferite zone ale țării.

Obiectivul nostru este de a face informația cât mai ușor de înțeles atât pentru fermieri, cât și pentru procesatori, fie că vorbim despre prețurile bursiere sau despre rapoartele USDA sau Eurostat, entități cheie în statisticile agribusiness. Cu cât fermierii înțeleg mai bine această piață, vor putea răspunde mai bine ofertelor primite”, spune dezvoltatorul platformei, Vasile Topac.

Aceasta oferă informațiile necesare pentru luarea deciziilor în vânzarea și cumpărarea de cereale (prețuri la zi, analize, grafice, știri) și permite tranzacționarea în mod organizat a produselor agricole.

Prețurile cerealelor sunt obținute de la principalele burse internaționale (Paris, Chicago) și completate cu date de la Ministerul Agriculturii, Portul Constanța și traderi. Fondatorii AgroGo au o experiență de 10 ani în domeniul tranzacțiilor bursiere în timp real, dezvoltând aplicații pentru cele mai mari burse de mărfuri din lume. Târgul Agraria va avea loc la Jucu, în perioada 6-9 aprilie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii