Petroliştii, precum Rompetrol schimbă macazul: staţii de încărcare a mașinilor electrice în benzinării

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, va amplasa staţii de încărcare în benzinăriile sale, vizate fiind îndeosebi cele din Transilvania, Banat şi Bucureşti.  

Compania a deschis prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice la București, continuând astfel angajamentul grupului în ceea ce privește găsirea de soluții durabile într-o lume a hidrocarburilor în continuă schimbare.

Piaţa automobilelor electrice e în fază incipientă

“Tendințele globale și transformările de business din domeniul industriei de petrol și gaze sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar daca piața automobilelor electrice din România se află într-o fază incipientă, nu putem ignora preocuparea internațională în ceea ce privește diversificarea surselor de energie.

Încercăm să implementăm noi tehnologii pentru a ne dezvolta gama de produse și servicii, precum și pentru a satisface nevoile clienților, având în același timp grijă de mediul înconjurător”, a declarat Vlad Rusnac, directorul Rompetrol Downstream.

Programul strategic al României

Stația de încărcare rapidă este în linie cu programul strategic al României, parte din strategia Uniunii Europene în domeniul energiei alternative, fiind un proiect destinat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și costurile legate de combustibil.

Alimentarea se efectuează prin curent alternativ și continuu de 22 kW, fiind compatibilă cu orice tip de autovehicule vândute în Europa și Asia. Pot fi alimentate două mașini în același timp: un vehicul electric poate să-și încarce bateria la 80% în doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore încărcarea obișnuită. Serviciul este oferit gratuit tuturor celor care dețin mașini electrice sau hibride.

Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2017 și se ridică la 10 milioane de dolari, iar proiectul vizează construirea a opt benzinării cu stații de încărcare de 50 kW în Baia Mare, Timișoara, Câmpulung Moldovenesc, București și alte zone.

Investigaţii de milioane pe piaţa auto

Anul trecut în România au fost vândute 1.183 mașini electrice și hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015. Din 2014, când a fost inițiat proiectul de rebranding al benzinăriilor, valoarea investițiilor KMG International în sectorul de retail depășește 70 de milioane de dolari.

Rețeaua de distribuție a carburanților KMG este formată din 740 de puncte de alimentare. Nivelul total al investițiilor realizate de grup în România din 2007 și se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuțiilor sale către bugetul de stat în perioada 2007-2016 depășește 13 miliarde de dolari. Principalii săi concurenţi pe piaţa românească sunt OMV – Petrom, MOL, Lukoil, Socar, Nis – Gazprom.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii