Sunteti aici:EconomicOportunități de angajare la firmele germane din Transilvania

Oportunități de angajare la firmele germane din Transilvania

Publicat in data

Companiile nemțești din Transilvania vin cu oportunități de angajare în cadrul Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane. Între 2 și 4 octombrie, tinerii în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la standurile firmelor germane din Piața Unirii.

Printre companiile germane care oferă locuri de muncă sunt: Bosch, EBS, Klausenwerk, Kronospan, MHP, Siemens, Telenav.

“Clujul ne oferă în continuare un pool consistent de resurse umane cu un înalt grad de specializare, dar și absolvenți tineri dornici să învețe și să își dezvolte o carieră profesională în cadrul EBS.

Prezența noastră în cadrul Herbsfest 2015 va aduce o paletă de joburi complexe, disponibile la ora actuală în EBS: Transition Manager, Operational Manager, Service Manager, programatori Java, programatori .Net, programatori ABAP, programatori Cobol,  Consultanți QA și programatori Embedded. De curând am lansat și o campanie în piață #100more, ce regăsește brandul EBS ca un angajator cu o echipa dinamică, într-o continuă creștere.”, a declarat Diana Stănese, Senior Vice President EBS Romania.

Totodată, Diana Stănese a menționat că Festivalul de Toamnă al Economiei Germane reprezintă o oportunitate de interacțiune cu EBS, atât a întregii comunități autohtone, cât și a unui public specializat de IT.

Oportunități de angajare pe platforma ”Hai acasă!”

Oportunitățile profesionale ale firmelor germane sunt prezentate pe platforma ”Hai acasă!”, dedicată tinerilor cu experiență academică internațională, care sunt interesați de oportunitățile profesionale din România.

Platforma ”Hai acasă!” face parte din demersul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) de promovare a implicării studenților și absolvenților români în dezvoltarea României pe plan economic și social.
De asemenea, reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), studenți și absolvenți din Germania, Franța, Marea Britanie, Danemarca vor aștepta tinerii la caravana LSRS pe 3 octombrie, între orele 13.00 și 15.00, în Piața Unirii.

Voluntarii vor oferi celor interesați informații practice despre sistemul academic, modalități de admitere și viața studențească. Totodată, aceștia vor discuta cu reprezentanți ai firmelor prezente la Herbstfest subiecte legate de angajare, oportunități profesionale și experiența de studiu în străinătate.

Dezbateri pe teme economice și educaționale

Tot pe teme educaționale și oportunități de angajare se va discuta și în cadrul dezbaterilor: ”Tineretul reprezintă viitorul” și „Oferte educaționale pentru tineri în Cluj-Napoca”.

Studenți, absolvenți, profesori, precum și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Ambasadei Germaniei, ai companiilor germane și ai mediului de afaceri clujean vor trata subiecte precum: cerințele economiei către instituțiile de învățământ, problematica forței de muncă calificate, migrarea elitelor în străinătate, promovarea tinerilor de către statul român, situația locuințelor în Cluj-Napoca pentru tineri, așteptările orașului Cluj după anul 2015, etc.

Despre Festivalul de Toamnă al Economiei Germane

Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, între 2 și 4 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu: Bielomatik, Bosch, Car Rental Walter, Chocodor, Contafiscal Beratung, DLT Business & Travel, EBS, EnergoBit, Grup Transilvae, Guhring, IAS Expert, Impress, Intelglobalis, Interprint, Karl Heinz Dietrich, Klausenwerk, Kronospan, Lupp Project Transilvania, MA Experience, MHP, Sebastian Morar, Siemens și Testo.

Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Programul complet al festivalului îl găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului, Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...