Sunteti aici:EconomicO Românie Modernă – O țară pentru copilul tău

O Românie Modernă – O țară pentru copilul tău

Publicat in data

poza cluj IPMR 1

Copiii trebuie canalizați spre sport, spre mișcare, spre EDUCAȚIA CORPULUI și EDUCAȚIA MINȚII. Aceasta este premiza de la care pornește proiectul „Împreună pentru România Modernă” – IPRM.

Proiectul Împreună pentru România Modernă a fost inițiat de Mircea Barna, Maestru Emerit al Sportului Românesc, fostul mare bastchetbalist al Universității Cluj și căpitanul naționalei în acest sport.

Sportul, practicat de la vârste fragede, este cel mai important mijloc prin care un copil învață ce înseamnă disciplina, determinarea, voința, autocontrolul, încrederea în forțele proprii,  competitivitatea,  dedicarea,  perseverența  și,  nu în  ultimul rând,  respectul,  atât pentru sine, cât și pentru autoritate și adversar.

Prin intermediul sportului, copii își însușesc încă din primii ani de viață atribute precum fair-playy-ul, lucrul în echipă, dar și capacitatea de a nu renunța și de a încerca, indifferent de situație, să depășească obstacolele ivite.

Proiectul are în vedere atât educația corpului, prin mișcare și sport, cât și educația minții,prin dezvoltarea la nivel individual și promovarea unui mod de viață sănătos, serios, drept și curat,

Proiectul include 5 etape principale, respectiv:

–           Baby Smart (2-5 ani);

–          Neuron Kid (6-13 ani);

–          Leadership Star (14-22 ani)

–          Clever Entrepreneur (23-50 ani)

–          Maestro (50+ ani)

Cea mai importanta fază a proiectului este Neuron Kid, care presupune implementarea în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-13 ani a unei mentalități  sănătoase și a unei educații a corpului și a minții prin sport.

Programul va include următoarele discipline sportive:

–          Sporturi de echipă: handbal, baschet, fotbal, volei, oină

–          Sporturi individuale: tenis de câmp, tenis de masă, badminton, atletism etc.

Din perspectiva implementării, proiectul are în vedere implicarea antrenorilor voluntari. Prin  joacă  și  muncă,  constantă,  un  voluntar  va  pregăti  fizic  (sportiv)  și intelectual (economic, etic, antreprenorial, organizatoric, leadership) un grup de max. 20 copii,. Va face acest lucru, nu singur, ci cu sprijinul și implicarea părinților acestor copii, pentru că programul nostru presupune implicarea activă a părinților.

Concret, va petrece două ore, preferabil sâmbăta, cu un grup de copii și părinții acestora, pe un teren de sport, în aer liber, când vremea permite, sau într-o sală de sport. În timpul celor două ore, va îndruma copii din grup și îi va învăța să practice sport, cu plăcere și dedicație, exact cum, tot cu ajutorul lui, copii își vor însuși o atitudine sănătoasă față de viață și vor învăța să facă față provocărilor.

Toți  voluntarii care  s-au  alăturat  până  acum  proiectului  nostru  sunt  persoane  cu experiență în învățământ, dar și cu experiență și rezultate sportive recunoscute (profesori, educatori,  antrenori,  instructor,  psihologi  etc.),  care  știu  cum să  relaționeze  cu  copiii,persoane responsabile si active.

Datorită faptului că vorbim de o educatie prin sport, copiii noștri beneficiază la rândul lor, pe  lângă  pregătirea  fizică  și  psihică,  de  echipament  sportiv  complet,  precum și  de materialele didactice necesare desfășurării programului în cele mai bune condiții.

Activitățile  se  vor  desfășura  în  toate  regiunile  țării,  urmărind să  asigure  o  abordare unitară, prin replicarea pe scară largă a unor modele de succes și valorificarea talentelor identificate.

Pentru companiile care vin alături de noi in susținerea financiară si logistică a proiectului, asociatia IPRM a pregătit Platforma de educație in spiritul MANAGEMENTULUI PRECIS, în urma căruia beneficiarii vor dobândi informațiile si cunostiințele necesare, respectiv principii, sarcini si instrumente pentru a deveni mai dinamici, operativi, productivi, intr-un cuvânt mai EFICIENȚI.

Cursuri precum Încrederea în sine, Performanța/Excelentă, Managementul precis, Educatia economică si financiară; fac parte din programa educaționala care se adreseaza angajatiilor acestor companii. In obținerea performantei/excelentei, in orice domeniu de activitate, obiectiv major pe care ni l-am propus să-l atingem prin cele 12cursuri de dezvoltare personală este încrederea în sine care joacă rolul cel mai important in orice activitate .

In cursurile “Incredere in sine” si cursul “performanta/excelenta” vom analiza si incerca sa prezentam metodele si exercitiile practice pentru a atinge nivelul optim de incredere in sine pentru fiecare participant din proiectul Romania moderna.

Pentru anul 2015, programul IPRM are în vedere implicarea unui număr de  20.000 de copii, din toate județele țării.

Pentru  următorii  ani,  se  are  în  vedere  o  creștere  progresivă  a  numărului  de  copii implicați, până la 50.000 în 2016 și minim de 100.000 de copii până în 2020.

Activitatea va fi structurată prin crearea și dezvoltarea unor centre de excelentă, în carevor fi recrutați și antrenați în mod dedicat copiii cu abilități și talente speciale în anumite sporturi.

Totodată, se are în vedere atragerea companiilor, în calitate de parteneri pe termen lung ai proiectului.

Sperăm ca toți cei care cred și simt că încă se pot face schimbări pozitive în România, să se alăture nouă în aceste demersuri. Nu mai putem aștepta ca politicienii să lupte pentru noi,trebuie să preluăm frâiele propriului noastru destin, să fim noi schimbarea de care România are atâta nevoie.

Acest proiect este sprijinit  de Adrian Cosma și de Cristian Kenesi – project manager zona Transilvania, Crisana si Banat.

Website: www.iprm.ro

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...

Tulcea: 36 de școli închise din cauza viscolului care a avariat infrastructura

O parte din unitățile de învățământ din Tulcea sunt închise și azi, datorită viscolului...

Alte articole

Profesor din Miercurea Ciuc anchetat că ar fi abuzat sexual elevi timp de 20 de ani

O nouă investigație a publicației Átlátszó Erdély arată cum un fost profesor de istorie...

Ordinea de zi a ședinței JAI nu include aderarea României la Schengen

Surse guvernamentale afirmă că în întâlnirea care va avea loc pe 4, respectiv 5...