O companie din Cluj a ajuns în finala competiţiei Made in Romania

Bursa de Valori București (BVB) a anunțat oficial cele 15 companii calificate în ultima etapă a proiectului Made in Romania, organizat pentru prima oară în istoria pieței de capital românești, cu scopul de a identifica și de a susține viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune.

În urma întâlnirii juriului au fost selectate 13 companii. Juriul a fost format din specialişti români și străini, iar publicul a avut oportunitatea de a vota compania sa favorită prin intermediul site-ului www.bvbeague.ro și 11.000 de voturi au fost exprimate în perioada 8-19  martie.

„Proiectul e parte a unui amplu program de redescoperire a business-ului local, de prețuire a acestuia și de promovare a celor care au reușit să creeze branduri românești valoroase, să dezvolte afaceri de succes și să contribuie la crearea unui mediu autohton de business cât se poate de robust și competitiv”, spune Radu Hanga, director executiv în cadrul grupului BT Cluj, membru al juriului.

„Am găsit o gamă largă de companii de succes, fondate și dezvoltate de antreprenori locali – afaceri reale cu potențial de creștere la nivel internațional. Inițiativele sunt importante deoarece pun companiile locale de succes în lumina reflectoarelor și le oferă sprijinul necesar pentru a face următorul pas în dezvoltarea lor”, a declarat Kurt Weber, CEO al Horváth & Partners.

Noi perspective pentru Made in Romania

„Este încurajator faptul că întreprinzătorii români investesc în crearea şi susţinerea de afaceri noi, depunând un efort serios şi cu dedicare. Sunt peste 160 de aplicaţii inedite înregistrate, din sectoare variate de la cel agricol la IT şi la producţia de softuri până la artizanat şi produse cosmetice. Proiectul deschide noi perspective asupra antreprenoriatului privat și scoate în evidenţă creativitatea acestuia”, consideră Răzvan Butucaru, partener la Mazars.

Cele 15 companii finaliste au fost anunțate în cadrul evenimentului Made in Romania la care au participat 100 de antreprenori și directori executivi ai companiilor românești, alături de membrii comisiei de nominalizare și de cei ai juriului. Două dintre companiile listate la BVB, Bittnet Systems și Ropharma, au fost invitate să participe în cadrul competiției în calitate de experți.

„Când am analizat aplicațiile companiilor, am rămas plăcut surprinși să vedem cât de mulți antreprenori sunt mândri că sunt Made in Romania. Deși premiem doar 15 companii, așteptăm cu nerăbdare să oferim consultanță și sprijin pentru celelalte 151 de companii nominalizate”, afirmă Lucian Anghel, președintele BVB.

Mentorat dezvoltat de BVB și de partenerii săi

Următorul pas al competiției este ca, în perioada aprilie-noiembrie, firmele selectate să participe la un program special de mentorat dezvoltat de BVB și de partenerii săi. În fiecare lună vor fi abordate diverse teme, precum marketing, branding, strategie, inovație, audit și finanțare pentru dezvoltarea afacerilor.

Bazându-se pe tema din luna respectivă se vor organiza pentru membrii sau echipele companiilor workshop-uri, traininguri, întâlniri 1 la 1. Participarea la competiție este gratuită și voluntară, iar având în vedere succesul primei ediții BVB va organiza o a doua ediţie la sfârşitul anului. BVB va publica anul acesta şi o carte dedicată poveștilor de creștere a companiilor.

Companiile ajunse în finală

 • 2Performant Network (piața digitală)
 • Agricover (soluții inovatoare în agricultură)
 • Amber (dezvoltare software)
 • Autonom Rent-a-Car Neamț (înscrieri auto, leasing operațional)
 • Blue Air (transport aerian)
 • Cris-Tim (comerț cu carne și produse din carne)
 • Electrogrup Cluj (lucrări de instalații electrice)
 • Good People (restaurante)
 • Ivatherm (produse parafarmaceutice)
 • IRUM Mureș (fabricarea mașinilor și utilajelor agricole)
 • Lasting System Timiș (soluții IT&C)
 • Smart Bill Sibiu (servicii și software)
 • Softelligence (servicii și software)
 • Prutul Galați (producător de ulei vegetal)
 • Vola.ro (agenție online de turism)
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii