Noul Cod de procedura fiscală a fost promulgat de preşedintele Iohannis

Noul Cod de procedura fiscala a fost promulgat de Presedintele Romaniei, ceea ce inseamna ca, pentru a se putea aplica, actul normativ mai trebuie doar publicat in Monitorul Oficial. Decizia sefului statului vine dupa ce, vineri, el a respins si a retrimis in Parlament, pentru o noua runda de dezbateri si vot, proiectul noului Cod fiscal.

Promulgarea de catre Presedinte este penultima etapa pe care trebuie sa o parcurga o lege pentru a putea intra in vigoare. Parcursul legislativ se incheie odata cu publicarea in Monitorul Oficial  a actului normativ.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala, presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 20 iulie, proiectul de lege privind noul Cod de procedura fiscala.

Documentul fusese votat de deputati in 24 iunie, cu 210 de voturi “pentru”, 7 “impotriva” si o abtinere.

Noul Cod de procedura fiscala ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, actul normativ facand parte dintr-un pachet legislativ, ce cuprinde si noul Cod fiscal. Odata cu rescrierea si republicarea acestor doi piloni legislativi care reglementeaza sistemul fiscal din Romania, vor aparea modificari importante in mai multe zone ale fiscalitatii.

Spre exemplu, printre altele, noul Cod de procedura fiscala aduce noutati in privinta dobanzilor si penalitatilor de intarziere, precum si in ceea ce priveste inspectiile efectuate de Fisc la firme.

Codul fiscal, respins vineri si retrimis in Parlament

Desi Codul de procedura fiscala a trecut de analiza Presedintelui si a fost promulgat, noul Codul fiscal a fost respins de seful statului.

Astfel, vineri, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind Codul fiscal, explicand ca, asa cum a fost trimis spre promulgare, Codul fiscal prezinta o serie de riscuri interne si externe.

In opinia lui Iohannis, actul normativ  nu ar trebui sa promoveze politici caregenereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate.

sursa: avocatnet.ro

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii