Mii de restaurante vor rămâne închise din cauza pandemiei de Coronavirus

Un număr de peste 10.000 de restaurante din totalul de 35.000-40.000 de astfel de localuri, vor rămâne închise definitiv, afirmă Dragoș Petrescu, preşedintele patronatului industriei HoReCa şi proprietarul lanţului de restaurante City Grill.

Efecte dramatice ale epidemiei de Covid-19 în România se vor răsfrânge asupra afacerilor din industriei HoReCa. Mii de restaurante vor rămâne închise pentru totdeauna în urma pandemiei, scrie Mediafax.

De asemenea, veniturile proprietarilor de restaurante s-au redus la jumătate în ultimele luni, aceștia susțin că fac eforturi mari pentru a plăti angajații chiar dacă au primit ajutor din partea Guvernului.

„Şi noi aproximăm că aproximativ 30% din operatori nu vor mai deschide niciodată, din păcate, această previziune se dovedeşte optimistă pentru că nu putem rezista. Nu am anticipat că vom intra la sfârşit de iulie-august fără restaurantele deschise într-o anumită măsură. Suntem singura ţara din Europa, dar singura, care are încă restaurantele la interior sub restricţii”, a spus Dragoş Petrescu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii