”Mein Job”, primul târg de carieră pentru vorbitorii de limbă germană, se deschide luni la Cluj

Proiectul „Mein Job: Săptămâna Carierei” a luat naștere din dorința de a le oferi informații studenților Universității Babeș-Bolyai despre varietatea oportunităților unei cariere în limba germană pe piața de muncă din Cluj-Napoca și a le asigura o pregătire de bază pentru a se putea lansa ca și candidați ideali pentru viitorii angajatori.

Evenimentul aduce în același loc mediul academic, studenții liniei germane ai Universiății Babeș-Bolyai și 13 firme cu renume pe plan internațional care sunt în cautare de angajați ce stăpânesc limba germană, din Cluj-Napoca.

Inițiatorii proiectului sunt Organizația Gutenberg și MeinJob.ro, care au identificat necesitatea și beneficiile unui asemenea proiect. Asociația Gutenberg este singura organizație de tineri și studenți vorbitoari de limbă germană din România și urmărește susținerea și dezvoltarea limbii germane cu precădere în rândul tinerilor.

„Mein Job: Săptămâna Carierei” va avea loc în perioada 18-22 mai 2015, incepând cu ora 08:00, în incinta Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.

În cadrul acestui proiect va avea loc și lansarea oficiala a platformei meinjob.ro, unică în România, scopul ei fiind de a ajuta vorbitorii de limba germană în căutarea unui loc de muncă, într-un mod mult mai rapid si mai eficient.

Evenimentul va începe print-un târg de carieră care se va desfășura pe parcursul întregii zile de luni, 18 mai, unde se vor prezenta firmele Emerson, Office Depot, Accesa, Sykes, BuW, Genpact, Bombardier, Bosch, Eon, MSG-Systems,Telenav, Siemens, LKW-Walter, care vor împărtăși informații studenților, cu privire la oportunitățile unui loc de muncă în sfera limbii germane.

La ora 10:00 (sala 118), în paralel, va avea loc o conferință pe tematica „Inserția tinerilor vorbitori de limbă germană pe piața muncii” unde vor fi prezente persoane importante din mediul academic, economic, iar ca invitați speciali ai conferinței vor fi Directorul Departamentului Economic al Ambasadei Republicii Federale Germania la București, Dl. Sebastian Gromig și președintele „Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania de Nord”, dl. ing. Martin Ludger Thol.

În urma unei preselecții, 20 de studenți vorbitori de limbă germană vor beneficia de o serie gratuită de 4 zile (19 – 22 mai)  de training-uri și workshop-uri cu scopul de a facilita pregătirea, formarea și dezvoltarea anumitor abilități și aptitudini ale acestora pentru a avea un început de succes pe piața muncii.

Mein Job susține prin activitate sa crearea unui network pentru a prezenta nevoile și necesitățile angajatorilor și posibililor angajați, realizând o comunicare transparentă, eficientă și de lungă durată între cele două părți.

Firmele vor avea oportunitatea de a-și crește vizibilitatea ca și angajatori pe piața muncii, iar studenții se vor bucura de o pregătire profesională pentru dezvoltarea ”soft skill-urilor”, tocmai pentru a-și asigura un început reușit în viitoarea lor carieră.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii