bursa de valori

MedLife – cea mai mare listare privata a Bursei din Bucuresti

MedLife, una din cele mai mari companii medicale private din România.
MedLife, una din cele mai mari companii medicale private din România, a obţinut din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi până vineri, când a fost termenul limită, această operaţiune constituind doar prima etapă în rezolvarea unor probleme care au tulburat apele MedLife, care înregistra un raport  de 69% între datoriile totale şi activele totale.
Aceşti indicatori se pare că i-au speriat pe unii actori de pe piaţa de capital şi i-a determinat pe unii  acţionari să iasă din companie. S-a adăugat şi soldul creditelor pe termen de peste un an, care în primul semestru a crescut de la 90 milioane de lei la 125 milioane de lei.
Cu toate acestea, MedLife înregistra o cifră de afaceri de 167 milioane de lei în primul semestru a lui 2016. Suma valorează cu 20% mai mult decât cifra similară din 2015. DE asemenea, valoarea profitului operaţional se ridică la de 3% din afaceri.
 Listarea companiei  a ajuns în top.
Listarea companiei  a ajuns în topul celor mai de succes operaţiuni consemnate de Bursa de Valori Bucuresti în ceea ce priveşte  firmele private, cel puţin asta demonstra  RTPR Allen & Overy, firma care a oferit consultanţa în acţiunea de listare,conform news.ro.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul, astfel încât pachetul de actiuni MedLife deţinut de cele două fonduri  de private equity (V4C Eastern Europe Holding V Limited, cu 36,25% din Medlife  si  International Finance Corporation, cu 12,75% ) a fost scos la vânzare.
V4C Eastern Europe Holding V Limited a părăsit complet acţionariatul MedLife, iar International Finance Corporation şi-a păstrat cel putin 5% din acţiunile  puse la bătaie la finalizarea ofertei.
 Familia Marcu  va deţine 51% din actiunile companiei şi va rămâne  actionar majoritar, aşadar va continua să controleze afacerea.

Acţiunile MedLife vor intra la tranzacţionare în cursul acestei săptămâni.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii