Maşinile electrice ale Clujului, alimentate pe malul lacului din Gheorgheni

Complexul Hotelier Univers T din Cluj-Napoca, societate la care Consiliul Judeţean (CJ) este acţionar unic, a inaugurat prima staţie de încărcare a autovehiculelor electrice deţinută de o entitate publică din judeţul Cluj.

Iniţiativa conducerii complexului de a amplasa o astfel de staţie de încărcare a maşinilor electrice în parcarea proprie vine în contextul unei lipse pe piaţa clujeană a unor asemenea facilităţi de încărcare a autovehiculelor de tip hibrid sau electric, concomitent cu o creştere a cererilor pentru folosirea acestui gen de dispozitive.

,,Felicit echipa managerială a hotelului pentru acest proiect prin intermediul căruia a reuşit nu doar să răspundă, ci chiar să anticipeze trendul pieţei de profil şi cerinţele clienţilor. Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă pe care ne-am dori-o a fi preluată de cât mai multe alte entităţi publice sau private. Chiar dacă aceste tipuri de autoturisme sunt încă relativ costisitoare, e evident că aceasta este tehnologia viitorului, una nepoluantă, pe care ne-o dorim şi pentru Cluj”, a declarat vicepreşedintele CJ Cluj.

Complexul hotelier dispune de o parcare proprie cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, accesibilă atât autoturismelor cât şi autocarelor cu turişti. Alături de turiştii cazaţi în hotel care vor putea să îşi încarce autoturismele pe parcursul întregii nopţi, de încărcarea gratuită vor putea beneficia şi cei care vor decide să mănânce în restaurantul hotelului sau cei care se vor destinde pe terasa hotelului.

Astfel de staţii de încărcare au mai fost deschise la Cluj în cadrul unor complexe comerciale sau de birouri, dar şi de investitori privaţi din energie sau turism. Municipalitatea clujeană a scos la licitaţie un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a două staţii în parcările sale din Piaţa Unirii şi de pe strada Moţilor, dar are în vedere dotarea cu acestea şi a noilor parkinguri de cartier.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii