alin tise banner

Marea debarasare, sâmbătă, ultima din acest an

Sâmbătă, 19 decembrie 2015 are loc a opta campanie de colectare a deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice, ultima din acest an, organizată de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Punctele de colectare sunt: pentru cartierul Mănăştur- str. Bucium, zona garajului RATUC; pentru cartierul Centru- zona Sala Sporturilor; pentru cartierul Zorilor- intersecţia străzilor Gh.Dima şi Pasteur.
Punctele de colectare vor fi supravegheate de un salariat al Rosal, iar intervalul de colectare este între orele 9-13. Agenţii economici trebuie să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de loturile de deşeuri provenite din casare, luând legatura cu societatea Rosal. Masura de colectare este reglementată prin Ordonanţa de urgenţă nr. 5 din 2015.

Deşeurile electrice nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice, distrug mediul înconjurător din cauza substaţelor constituente şi pot reprezenta un pericol pentru sănătate şi pentru mediul înconjurător. Totuşi cea mai mare parte a deşeurilor sunt reciclabile, o serie de materiale pe care acestea le conţin – cadmiu, cupru, aluminiu, sticlă, nichel-putând fi recuperate.

CM

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii