Leasingul clujean se impune pe piaţa Basarabiei

Divizia de leasing a grupului Banca Transilvania (BT) Cluj  a urcat pe prima poziție în topul companiilor de profil din Republica Moldova, în funcție de valoarea finanțărilor de mijloace fixe acordate.

„Suntem bucuroși de rezultatele obținute, care se datorează celor nouă ani de muncă susținută de când ne-am lansat pe această piață. Nu ne vom opri aici. Vom continua să venim cu cele mai inovative şi flexibile soluții de finanțare, ceea ce va consolida poziția noastră de lider pe segmentul auto nou”, a declarat Vasile Donica, director general al BT Leasing MD.

În perioada 2015+2016, societate a raportat o creștere cu 170% a finanțărilor de autovehicule noi în leasing în 2016, devenind lider de piață şi pe acest segment, cu 60% a valorii finanțate în leasing, cu 40% a numărului de clienți şi cu 30% față de nivelul prognozat a portofoliului.

BT Leasing MD oferă produse și servicii de finanțare în leasing pentru achiziția de autovehicule, echipamente, utilaje și imobile pentru persoane fizice și pentru societăți comerciale din ţara vecină.

Topul băncilor cu activitate în această ţară este dominat de Moldova Agroind Bank (active de 19,7 miliarde de lei în 2016), Moldinconbank (14,4 miliarde), Victoriabank (12,6 miliarde) şi Mobiasbanca (9 miliarde). Acestea deţin 75% din activele bancare din Republica Moldova, în sumă de 73 de miliarde de lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii