Investiții de peste 100 de milioane de euro în transportul feroviar din România, din parte UE. Sunt vizate și două tronsoane din Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Comisia Europeană a anunțat, joi, investiții de 2,2 miliarde de euro în rețele de transporturi feroviare din statele membre ale Uniunii Europene. Proiectele din România, 10 la număr, însumează 118 milioane de euro, iar două dintre ele trec prin județul Cluj.

În total, 140 de astfel de proiecte sunt pregătite pentru țările din UE și, conform comunicatului CE, „aceste proiecte vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă. Proiectele vor beneficia de finanțare prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), schema de granturi a UE pentru infrastructura de transport”.

Prin județul Cluj trec două tronsoane care intră în vizorul CE pentru România:

  • modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 9,4 milioane euro;
  • modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate), cu o întindere mult mai mare, care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 26,7 milioane euro.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău