Inspecţia Muncii a dat amenzi de 184.000 de euro în cinci zile

Instituţia a desfăşurat, în perioada 9-13 ianuarie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 825.950 de lei. Au fost depistate 63 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi de 532.200 de lei, dintre care 360.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.242 de controale. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi de 293.750 de lei.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 66 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.110 controale în domeniu.

”Acţiunile de control îşi vor păstra caracterul preventiv şi vor constitui un sprijin temeinic prin îndrumare pentru angajatori. Inspecţia muncii s-a implicat activ în iniţiativa ”Parteneri pentru dezvoltare” care a pus împreună Confederaţia UGIR, instituţii publice şi asociaţii patronale care reprezintă interesele investitorilor români şi străini. În domeniul nostru de competenţă am constatat că munca la negru are tendinţa de a se
transforma în muncă la gri, cu aceleaşi efecte nocive pentru societate.

Tocmai de aceea, oricât ne-am dori să acţionăm doar preventiv şi în spiritul îndrumării celor pe care îi controlăm, în cazurile grave, de muncă nedeclarată, total sau parţial, sancţiunile contravenţionale cu amendă vor fi aplicate obiectiv şi fără anularea valorilor pe care le-am respectat mereu: munca legală şi locuri de muncă sigure şi sănătoase”, a declarat- Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii