Inspecţia Muncii a efectuat controale: 1.000 de angajatori în cinci zile

Inspecția Muncii a efectuat în cinci zile 2.000 de controale, din care 9% pe timp de noapte, la 1.053 de angajatori.

Instituţia a desfăşurat, în perioada 10-14 aprilie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi de 941.400 de lei, transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă din Cluj. Au fost depistate 61 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi de 754.900 de lei din care 580.000 pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.292 de controale.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi de 186.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 80 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.598 de controale în domeniu.

Controale pe teren zi și noapte

”Indiferent de vreme, inspectorii de muncă vor fi pe teren pentru a verifica respectarea prevederilor legale și îndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare. Avem în vedere legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă, relațiile de muncă. Când am spus că inspectorii de muncă sunt pe teren zi și noapte nu
a fost o metaforă, săptămâna trecută s-au efectuat la nivel național 9% de controale pe timp de noapte”, a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii