Sunteti aici:EconomicIndustria Sârmei ștearsă de pe harta economică a României

Industria Sârmei ștearsă de pe harta economică a României

Publicat in data

646x404

sursă foto: www.adevărul.ro

Statul român are o problemă imensă. Combinatele Mechel: Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgoviște, Ductil Steel Buzău și Laminorul Brăila  au fost vândute pe un preț derizoriu de 52 de euro. Ceaușescu se agită în mormânt dar nu poate ieși.

Cazacii își mută tabăra de iarnă în stepa rusească. Aceștia au reușit să distrugă industria României, cum au reușit să ne fure și istoria, iar statul român a rămas ca de obicei pasiv.

Deputatul PC Câmpia Turzii, Ioan Neluțu Moldovan, a declarat pentru ClujManifest.ro că soluția pentru combinatul Câmpia Turzii ar fi ca statul să-l naționalizeze și să-l retehnologizeze , făcând trimitere la procedurile guvernului francez. Metalurgia ar trebui naționalizată printr-o hotărâre de guvern. Din relatările deputatului în combinat mai erau funcționale doar două-trei secții. Consiliul Județean Cluj ar trebui să facă ceva concret pentru a aduce investitori în zonă și să mute polii economici spre Câmpia Turzii, mai ales că 25 de autocare încărcate cu forță de muncă pleacă zilnic spre Cluj-Napoca. Horea Uioreanu, Președintele Consiliului Județean Cluj, ar trebui să fie mai responsabil în privința locurilor de muncă din Câmpia Turzii, afirmă domnul deputat.

380310_108529475950088_262516811_n

Rușii și-au retras pufoaicele, românii rămân cu opincile.

Mircia Giurgiu, consilier de ministru pentru dialog social, ne-a declarat că deși combinatul a ajuns să fie terminat, ar mai fi o soluție cu combinatul social care urmează să funcționeze. Deputatul Moldovan în schimb zice că acest combinat social nu-i o soluție, având în vedere că se alocă doar 6 milioane de euro pentru el, abia ajungând pentru plata salariilor pe termen scurt.

405159_139654862833375_2102742110_n

Consilierul județean, Rareș Rusu prin comunicatul de presă transmite: “Statul român este obligat să găsească o soluție pentru locuitorii Câmpiei-Turzii!

Incerc să atrag public atenția fostului meu contracandidat la Camera Deputaților , Ioan MOLDOVAN, că este obligat în caliatea pe care o are să se bată și să găsească o soluție pentru oamenii care i-au dat votul și încrederea la alegerile parlamentare de anul trecut. Îi reamintesc public, de broșurile electorale pe care le-a distribuit în întreg orașul, în care principala temă era Combinatul Mechel și locurile de muncă pierdute. Domnule Moldovan! Ați câștigat mandatul prin care îi reprezentați pe acei oameni care acum nu mai au din ce sa traiască! Este obligația dumneavoastră să vă luptați și să găsiți o soluție pentru acei oameni, nu să băgați capul în pămînt ca ștruțul pînă trece furtuna! Din păcate pentru dumneavoastră, acestă furtună nu va trece, pentru ca e furtuna generată de promisiunile dumneavoastră neonorate, cu care ați înșelat încrederea cetățenilor orașului Câmpia Turzii. Vă aflați acum, după ce ați trecut din nou la un nou partid, în coaliția de guvernare, deci, teoretic aveți pârghiile necesare pentru a le asigura acelor oameni care au muncit o viață întreagă la ” Sîrma” un loc de muncă din care să iși întretină familiile în aceste momente grele prin care trecem toți. Altfel, mă întreb retoric, de ce ați mai trecut de altfel???Vă somez public, să luați poziție, să vă luptați și să gasiți o soluție pentru crearea de locuri de muncă, așa cum ați promis! Țineți-vă de cuvânt ! “

76583_10152128322070654_1344048419_n

 

Ionuț GEANĂ

INTRA IN DISCUTIE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...