Imobiliarul Vasile Pușcaș își dublează proiectele la Cluj

Omul de afaceri pregătește alte trei proiecte în municipiul Cluj-Napoca, după cele puse deja în practică sub brandul Platinia pe străzile Constanța, Dorobanților și Mănăștur.

Proiectul cu o suprafață construită de 55.000 mp situat pe locaţia fostei fabrici de bere Ursus (Calea Mănăștur) este al treilea sub denumirea Platinia, după Lounge Residence (Calea Dorobanţilor) şi Elite Residence (str. Constanţa), ansambluri cu funcţiuni mixte compuse din apartamente, spaţii de birouri şi comerciale.

Primele două au însumat 175 de apartamente, 7.000 mp de birouri şi 2.000 mp de spaţii comerciale. Încă trei asemenea proiecte se află în lucru, fiind acum în faza finalizării proiectelor de arhitectură şi a obţinerii autorizaţiilor de construire, conform reprezentanților Platinia.

Zona de mijloc

„Primul meu proiect aici a fost în 2004, acum sunt cu totul alte vremuri. În general, ne orientăm către zonele bune ale oraşului. Am realizat aceste galerii comerciale de la Platinia, dar nu vrem să atingem nivelul unui mall de 100.000 mp, este un cu totul alt concept.

Ultimele apartamente construite de noi aici, cele de pe Calea Mănăștur, le-am vândut la un preț mediu de 1.500 euro/mp, fără taxa pe valoarea adăugată. În Cluj au crescut salariile, mai ales în sectorul IT, dar sunt și mulți cumpărători din județele Transilvaniei sau străini”, spune investitorul.

Platinia-un concept în dezvoltare

Platinia Mănăștur, o investiție de 25 de milioane de euro, va cuprinde, pe lângă zona rezidențială, o galerie comercială pe 13.000 mp, cu 50 de retaileri, și un hotel cu 120 de apartamente. Parcarea Platinia Shopping Center dispune de 535 de locuri. Vasile Pușcaș controlează firmele Florisal și Drusal, cu activități de colectare a deșeurilor în Satu Mare și Baia Mare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii