Iarna nu-i ca vara pe şosele. Daune mai mari cu 15%

Dauna medie achitată în sezonul rece are o valoare mai mare cu 15% decât în restul anului, deşi numărul dosarelor de daună deschise se reduce cu 18%, arată o analiză efectuată asupra portofoliului de asigurări casco al Generali România.

Pe timp de iarnă, 80% din evenimentele în care sunt implicate una sau mai multe mașini sunt tamponări ușoare, petrecute la viteză redusă. Dauna medie achitată în urma evenimentelor petrecute în acest sezon este cu 15% mai mare, ceea ce indică o severitate mai accentuată a incidentelor.

Cauzele sunt condițiile nefavorabile de drum reprezentate de îngustarea căilor de rulare după zăpezi abundente, vizibilitatea redusă ori carosabilul alunecos. Caracteristice sezonului rece sunt avariile în urma derapărilor sau răsturnărilor. În portofoliul Generali România sunt înregistrate, în medie, 40 de astfel de cazuri în iarnă, un număr egal cu suma evenimentelor petrecute în restul anotimpurilor.

Din punctul de vedere al momentelor din săptămânile de iarnă când au loc avariile, zilele de luni conduc detașat, cu 27% mai multe decât media săptămânii. În zilele de sâmbătă au loc cele mai puține avarii, cu 39% mai puține decât media săptămânii. 90% dintre avarii se produc în localități pentru că atunci când condițiile de drum sunt mai dificile șoferii preferă să evite călătoriile mai lungi.

Zilele de sărbătoare sunt mai liniștite ca incidente rutiere. Numărul evenimentelor înregistrate în ajunul Crăciunului (24 decembrie) este cu 30% mai mic decât cel al evenimentelor din aceeași zi a unei alte săptămâni de iarnă. Numărul dosarelor de daună scade și mai mult de Crăciun (cu 80%) şi de Anul Nou (cu 55%) față de evenimentele petrecute în aceeași zi dintr-o altă săptămână din sezonul rece.

Generali România face parte din unul dintre cele mai mari grupuri specializate în protecție financiară din lume, cu prime subscrise de 74 de miliarde de euro în 2015. Grupul este prezent în 50 de țări și are 76.000 de angajați la nivel global.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii