Hotelierii locali investesc în confort şi spa, în speranţa voucherelor

Investitorii din domeniul hotelier au o viziune pozitivă în ceea ce priveşte evoluţia numărului de turişti care vor alege România ca destinaţie de vacanţă în acest an.

Conform unui studiu realizat de portalul de rezervări online HotelGuru.ro în rândul hotelierilor parteneri, 45,6% dintre respondenţi au o viziune pozitivă cu privire la evoluţia numărului de turişti care vor alege ca destinaţie România faţă de anul trecut.

Principalele servicii pe care cei mai mulţi dintre deţinătorii de hoteluri le-ar îmbunătăţi în 2017 sunt confortul camerelor (78,9%) şi dezvoltarea zonei spa din cadrul unităţilor de cazare.  Hotelierii consideră că o sursă de creştere o va reprezenta introducerea voucherelor turistice pentru persoanele care lucrează în instituţii de stat, ce vor fi introduse de la 1 iulie şi a căror contravaloare este de 1.450 de lei.

Cei mai mulţi dintre respondenţi au declarat că plănuiesc să îşi dezvolte serviciile în acest an. Majoritatea intenţionează să îmbunătăţească nivelul de confort din camere, în timp ce peste 20% dintre hotelieri şi-ar dori să le ofere oaspeţilor condiţii mai bune în zonele de relaxare şi spa.

Jumătate dintre respondenţi îşi propun că în acest an să dezvolte campanii de promovare şi să îşi crească numărul personalului calificat din cadrul unităţilor de cazare. Bugetul mediu alocat de turişti pentru petrecerea unui sejur în ţară se încadrează între 300 şi 500 de lei de cuplu.

Conform hotelierilor, majoritatea celor care se cazează preferă să stea între două şi trei nopţi. 73% dintre hotelierii din România primesc cele mai multe solicitări pentru perioada weekend-urilor. Clienţii a 26% dintre unităţile de cazare aleg să facă rezervări pentru o întreagă săptămână. Cea mai populară perioadă din an este sezonul estival, când gradul de ocupare a pensiunilor şi hotelurilor se apropie de 100%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 100 de unităţi de cazare din România şi a avut ca scop centralizarea estimărilor hotelierilor din ţara noastră pentru anul 2017 din punctul de vedere al evoluţiei turistice faţă de anul precedent.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii