Fraţii Mureşan au liber la preluarea reţelei de fibră optică a Bucureştiului

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure, preia Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a municipiului București.

Acordul de preluare a fost semnat anul trecut cu acționarii UTI Netcity Investment și UTI Grup. Negocierile au durat un an, Direct One participând la un proces competitiv inițiat de către acționarii Netcity în 2015. Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu regulamentul privind concentrările economice.

„Analiza a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia”, au menționat reprezentanții Consiliului Concurenţei.

Netcity Telecom este concesionarul rețelei, având ca responsabilități principale proiectarea, realizarea și operarea ei. Netcity reprezintă infrastructură suport pentru rețele de comunicații electronice și este pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Bucureștiului.

Direct One deține o rețea națională de fibră optică, de 5.500 km, care asigură legături interorașe. Prin intermediul acesteia se oferă servicii de acces la infrastructura fizică de fibră optică, servicii de transport de date de mare capacitate, precum și acces la internet în punctele sale de prezență de pe teritoriul României.

Societatea a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 42 de milioane de lei și un profit net de 12,7 milioane de lei. Netcity avea afaceri de 40,4 milioane de lei şi un profit de 14,5 milioane. Acum doi ani, Direct One a preluat rețeaua de fibră optică a societății Electrogroup Cluj-Napoca.

Se extind în Europa de Vest şi în Rusia

Ultimele două companii fac parte din grupul controlat de oamenii de afaceri Teofil și Simion Mureșan, cotaţi de Top Capital cu o avere de 85 de milioane de euro. Ei au decis să deschidă o filială a Electrogrup în Marea Britanie, după o strategie similară în Germania și Rusia. Firma avea în 2015 afaceri de 131 de milioane de lei și un profit de 16 milioane. Frații Mureșan mai sunt implicați în energie, alimentaţie publică şi viticultură.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii