Fondatorii Marty şi Salad Box îşi fac lanţ de cafenele

Creatorii afacerilor Salad Box și Marty Restaurants, Dan Isai şi Marcelus Suciu, vor investi 500.000 de euro în Narcoffee Roasters, o rețea de cafenele de specialitate.

Narcoffee Roasters a inaugurat cea de-a doua cafenea din rețea printr-o nouă locație amplasată în clădirea The Office, din Cluj-Napoca. Proiectul a fost lansat pe piață în ianuarie, odată cu deschiderea primei cafenele în centrul Clujului.

Cei doi antreprenori clujeni vor investi, într-o primă fază, 500.000 de euro pentru deschiderea a cel puţin şase cafenele în Cluj și București. Pe termen scurt, investiția va fi extinsă la nivel național, iar pe termen mediu planurile vizează exportul conceptului și pe plan internațional.

„Narcoffee Roasters este un concept cu potențial de extindere foarte mare. Suntem deja în discuții cu posibili doritori de francize din SUA și Algeria, însă focusul nostru actual este piața internă”, afirmă Isai.

Conceptul este construit în jurul cafelei de specialitate selecționată și prăjită de Marius Nica, locul 10 în lume la cup tasting.  Designul locațiilor este semnat de arhitectul Cosmin Todor, câștigător al premiului Noblesse Interiors la Elle Decoration Design Awards 2016. Nica şi Todor sunt parteneri în cadrul reţelei.

„Narcoffee Roasters prăjește și prepară cafea de origini din țări precum Costa Rica, Etiopia, Guatemala sau Columbia. Controlăm până și compoziția apei din cafeaua pe care o pregătim. Ducem la obsesie preocuparea pentru a pregăti cafeaua perfectă, iar asta atrage cei mai împătimiți barista din industrie”, explică Marius Nica, coffee manager la Narcoffee Roasters.

În decursul acestui an vor fi puse bazele primelor locații din București, unde există deja o echipă în formare. “O rețea de cafenele de specialitate cu ambiții internaționale este o provocare imensă. Din acest motiv căutăm să adunăm în jurul Narcoffee Roasters un „dream team” de specialiști în cafea, design, branding și francizare”, susţine Suciu.

Narcoffee Roasters este un concept de cafenele de specialitate fondat de către doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri clujeni din domeniul hoteluri-restaurante-catering. Pe termen mediu, aceştia vizează francizarea conceptului și în SUA și Algeria. Materia primă este adusă din țări precum Costa Rica, Etiopia, Guatemala sau Columbia.

Salad Box este o afacere creată în 2011, când Dan Isai a venit cu idea de a le oferi românilor posibilitatea de a adopta un nou stil de viață, bazat pe o alimentație sănătoasă. Acesta a pornit la drum alături de trei prieteni: Radu Lupaș, Daniel Lar și Vlad Lupaș. În 2012 au deschis împreună primul restaurant, situat în Cluj-Napoca. Salatele lor au devenit în scurt timp atât de populare încât într-un singur an au deschis alte 12 restaurante.

Lanţul Marty Restaurants are o funcţionare de 15 ani la Cluj-Napoca şi cuprinde cinci unităţi amplasate în municipiu, prima înfiinţată fiind cea de pe strada Republicii. Ultima unitate creată este cea de la Sigma Shoppig Center, cu profil sportiv.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii