Floreștiul va avea sală polivalentă, aquapark și teren de paintball

Primăria comunei din vecinătatea reședinței de județ a demarat un proiect de construire a unui centru cultural de 800 de locuri și a unei săli polivalente de 1.000 de locuri, fără a înainta o estimare privind valoarea acestei investiții.

Poligonul mic din localitate a trecut la finele anului trecut din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al Floreștiului, în vederea înființării de spații de recreere în interes public. Parcela de teren de 8,8 ha dintre străzile Subcetate și Tăuțiului a fost cedată prin hotărârea de guvern nr. 734, din 5 octombrie.

“Timp de mai bine de trei luni am ascultat propunerile floreștenilor, iar apoi specialiștii în proiectare au venit cu un studiu temă de proiectare pentru Centrul Cultural, Bază Sportivă și de Agrement Florești, adică ceea ce se intenționează a se realiza pe terenul respectiv. S-au creionat astfel trei subzone, două drumuri și un pasaj pietonal subteran.

Se are în vedere joncțiunea străzilor Subcetate 1 cu Subcetate 2 și realizarea variantei ocolitoare sud (Florești – nod de autostradă Gilău, traseu pe partea de sud), prevăzută în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Zonei Metropolitane Cluj și în proiecția Primăriei Florești, ce va face la un moment dat joncțiunea cu drumul de legătură sud (pe deasupra Polus – Metro), investiție în curs de realizare.

Legat de costuri, e prematur a discuta despre așa ceva, fără proiectul tehnic și devizele aferente. Absolut, avem o idee și legat de acest aspect. Oricum, valoarea exactă va fi dată de oferta câștigătoare a licitației pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din bugetul propriu, din fonduri guvernamentale și din fonduri ale unor instituții europene. Va fi o investiție multianuală, sper ca anul acesta să putem deja demara primele lucrări efective”, a declarat edilul Floreștiului, Horia Șulea.

Subzona 1, centru cultural:

– Sală spectacole (două etaje, 800 de locuri): săli cinema, conferințe, teatru dramatic și muzical, concerte

– Minihotel

– Restaurant

– Pavilion cafeteria

– Parc

– Terase

– Spații comerciale

– Alei pietonale

– Marcaje

– Parcare

– Garaj subteran

– Agora, spațiu public

– Suprafețe gazonate

 

Subzona 2, sală polivalentă, 1 etaj, 1.000 locuri:

– Aquapark

– Patinoar

– Clădire multifuncțională

– Bazin de înot, acoperit

– Amfiteatru în aer liber

– Pistă role

– Terenuri badminton

– Spații joacă pentru copii

– Spații fitness, bouldering, parkour

– Spații activități seniori

– Piste de agrement

– Alei de promenadă

– Garaj subteran

– Spații verzi

 

Subzona 3, acces pietonal și auto din varianta ocolitoare:

– Parc aventură (trasee ușoare, medii, de forță și tehnică)

– Parc paintball (zonă luptă de 1.500 mp, obstacole naturale și artificiale)

– Parcare

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii