Festivalul de la Bonțida se vinde ca pachet turistic

Un sejur la Bonţida cu ocazia festivalului de muzică electronică de la Castelul Banffy este comercializat de către operatorii de turism la preţuri între 175 şi 230 de euro.

Pachetele conţin cazare şi abonamente la toate concertele anunţate pentru ediţia din acest an, începând de la 790 de lei/persoană la o pensiune de 2*, cu patru nopți de cazare și abonament cu acces general și până la 230 euro/persoană la un hotel de 5*, cu trei nopți de cazare și abonament acces general.

Compania de turism călătorii Eximtur estimează că evenimentul va atrage 130.000 de participanţi, cu 10% mai mulţi decât în 2016. „Este încă un festival care pune Clujul pe harta evenimentelor muzicale internaționale şi atrage turişti străini în România, dar şi români din alte oraşe ale ţării.

Noi am pregătit pachete care pot fi cumpărate şi cu vouchere de vacanţă, nu numai pentru Electric Castle şi Cluj, ci şi pentru alte oraşe unde vor avea loc evenimente în acest an. Pentru Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Suceava, Iaşi, Bucureşti, Constanţa pachetele pot conţine şi bilete de avion, scurtând considerabil durata călătoriei între oraşe”, a declarat Lucia Morariu, director general al Eximtur.

Agenţia clujeană, înființată în 1993, deţine 28 de unităţi proprii şi francizate, în 19 orașe din România, a înregistrat anul trecut o cifră de vânzări de 47 de milioane de euro şi a achitat anul trecut taxe şi impozite de 1,2 milioane de euro bugetului de stat.

Din 2016, compania a devenit partener pentru România al rețelei globale de business travel – Uniglobe  International, cu sediul central în Canada. În topul naţional al celor mai mari agenţii de turism din România în funcţie de cifra de afaceri se mai află Eurolines, Christian Tour, Happy Tour, Paravion Tour.

A cincea ediție a festivalului, care se desfăşoară în perioada 12-16 iulie, pe suprafaţa de 22 ha a domeniului Banffy aduce pe cele nouă scene 200 de artiști, printre care Deadmau5, Alt-J, Franz Ferdinand, Zedd, Paul van Dyk. Evenimentul va atrage 10% turişti străini din 30 de ţări, care participă de regulă la astfel de evenimente organizate în Europa. Anul trecut turiştii străini au reprezentat 8% din numărul total de participanți.

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria cel mai bun festival de mărime medie, alături de nume cu tradiție în Europa. Cele mai mari festivaluri ale Clujului sunt Untold, Electric Castle, Zilele Culturale Maghiare şi TIFF.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii