Fabrică de scaune din Cluj, replicată în Harghita

Producătorul ceh Antares va extinde producţia de la Cluj în altă zonă a Transilvaniei. Noua fabrică de scaune presupune o investiţie de 1 milion de euro, însemnând creşterea producţiei din România cu 60%.

Investiția de 1 milion de euro va aduce în jur de 25 de locuri de muncă în comuna Remetea, din județul Harghita. Astfel, capacitatea anuală de producție se va majora prin extinderea gamei de scaune atât pentru birou, scaune fixe pentru conferințe, ergonomice operaționale, fotolii manageriale, scaune pentru spații publice și auditorium, pentru săli de cinema și teatru.

„Ne dorim modernizarea și extinderea producției la nivel național și să oferim posibilitatea de noi locuri de muncă în Remetea”, a declarat Marius Șerbănescu, director de marketing al Antares România. Noua fabrică va permite livrarea în condiții mai avantajoase la nivel de costuri și de timp necesar transportului.

Suprafața fabricii va fi de 2.400 mp, cu suficient spațiu de depozitare. Grupul Antares deține un depozit auxiliar și la București. Pentru început vor lucra la noua fabrică 25 de muncitori, urmând ca numărul lor să crească odată cu extinderea liniilor de producție. Grupul are în momentul de față 140 de angajați în România.

Până în prezent, vânzările anuale au fost de aproape o jumătate de milion de scaune ergonomice pentru birou și fotolii manageriale, adică un sfert din cererea de pe piața românească. Cifra de afaceri în 2015 a fost de 8,5 milioane de euro, cu o creștere de 10% în 2016.

Prima fabrică de scaune ergonomice a fost deschisă la Cluj în 1998, când Antares International a intrat pe piaţa din România. Grupul a fost înființat în 1992 şi are filiale în Cehia, Slovacia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, România. Antares International produce 1 milion de scaune și fotolii manageriale pe an.

Top exportatori mobilă România (afaceri 2015)

  1. Aramis (Maramureş)
  2. Ecolor (Cluj)
  3. Taparo (Maramureş)
  4. Italsofa (Maramureş)
  5. PSG Sofa (Bihor)
  6. ADA (Bihor)
  7. Plimob (Maramureş)
  8. Cotta (Arad)
  9. GP Sofa (Satu Mare)
  10. Sortilemn (Cluj)
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii