Fabrica de hârtie tissue din Dej va fi primenită pe credit

BCR, EximBank și Banca Transilvania finanțează industria românească printr-un credit sindicalizat de 24 de milioane de euro acordat Pehart Tec Grup, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din Europa de Sud-Est.

Grupul deţine două platforme de producție în Dej și Sebeș,  produsele fiind comercializate în România și în Europa Centrală și de Sud-Est. Pehart Tec Grup este controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de afaceri Ioan Tecar.

Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opțiunea de prelungire pe doi ani și va fi utilizată pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

BCR și BT au mai acordat Pehart Tec finanțări bilaterale de 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani în extinderea și modernizarea capacităților de producție. Pehart a fost înființat de Ioan Tecar în 2007, iar în iunie 2015, fondul de investiții Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control.

Acesta operează pe două platforme situate în Dej (Cluj) și Sebeş (Alba), având o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hârtie tissue, respectiv de 30.000 de tone produs finit (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii