Iohannis rectificare

După anunțul sistării evenimentelor și agravarea contextului coronavirus, Klaus Iohannis face o declarație pe o pagină de socializare

După ce în ultima săptămână, România a avut una din cele mai rapide creșteri ale cazurilor de COVID-19, au fost implementate anumite restricții și luate măsuri. Klaus Iohannis, președintele României, publică un mesaj pe rețeaua de socializare, Facebook, marți seara, pentru a clarifica situația de ordin sanitar, după decizia de sistare a evenimentelor private.

Mesajul președintelui

„Suntem într-o etapă dificilă, într-un așa-numit val doi al epidemiei de COVID-19, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene, și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Dincolo de regulile preventive adoptate de autorități, sunt lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi, precum purtatul măștii în public, indiferent că vorbim de spații închise sau nu. Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile sanitare și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu. Restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate.

Însă viețile, și mai ales ale celor dragi nouă, nu le mai putem aduce înapoi. Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit. Această etapă nu va trece de la sine. O vom putea depăși cu bine doar respectând cu strictețe regulile și încurajându-i pe toți cei din jurul nostru să facă la fel. Trebuie ca și cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze gravitatea situației pentru că fără un efort colectiv va fi însă imposibil să reușim.”, scrie Klaus Iohannis pe pagina personală de Facebook.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii