Decizie CE: agricultură ecologică pe un sfert din terenurile agricole din UE în următorul deceniu

Comisia Europeană propune ca până în 2030 nu mai puțin de un sfert din suprafața terenurilor agricole din UE să fie exploatate în regim ecologic, pentru a atinge obiectivele din Pactul verde (Green Deal) în cadrul strategiei „de la fermă la consumator” și al strategiei în domeniul biodiversității, scrie G4Media.

Comisia a lansat astăzi o consultare publică cu privire la viitorul plan de acțiune privind agricultura ecologică și a propus amânarea cu un an a intrării în vigoare a noii legi privind agricultura ecologică, de la 1 ianuarie 2021 la 1 ianuarie 2022, potrivit unui comunicat de presă.

Impactul acestei schimbări radicale în structura producției agricole va fi enorm asupra pieței, dat fiind că producția ecologică este mult mai scumpă decât cea clasică, în lipsa îngrășămintelor, pesticidelor și insecticidelor de sinteză.

Ca atare, dacă obiectivul Comisiei Europene va fi atins în următorul deceniu, e de așteptat ca producția agricolă să scadă în UE, concomitent cu o creștere a prețurilor pentru produsele agro-alimentare.

Avantajele acestei strategii sunt protecția mediul și a consumatorilor. Utilizarea pe scară largă a pesticidelor și insecticidelor are un impact major asupra biodiversității, populațiile de albine, de alte insecte și chiar de păsări fiind amenințate în multe state membre UE.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii