De luni, avem TVA scazut de la 24 la 9%. Ar trebui să avem la raft produse mai ieftine cu 12 la sută

De la 1 iunie mancarea ar trebui sa coste mai putin, pentru ca TVA-ul scade de la 24 la 9% la produse alimentare si bauturi fara alcool. Marile magazine au furat deja startul si au inceput sa taie preturile, in timp ce micii comercianti asteapta ziua de luni. Langa pretul vechi apare si cel nou, calculat cu TVA de 9%.

Daca ne pregatim pentru un gratar si vrem sa cumparam un kilogram de pasta de mici, unul de coaste si altul de pulpa dezosata vom vedea ca datorita scaderii TVA economisim 10 lei. Suficient cat sa cumparam 1,5 kg de rosii pe care sa le folosim, de exemplu, la salata.

Hipermarketurile au inceput deja sa taie preturile la multe produse alimentare, inainte de Rusalii, cand multi cumparatori au liber si isi fac aprovizionarea.

Pentru ca oamenii sa vada cu cat s-a ieftinit fiecare produs, la raft sunt doua preturi: langa cel vechi a aparut si cel rezultat prin scaderea TVA-ului de la 24 la 9%.

Magazinele mai mici abia acum se pregatesc sa schimbe preturile.

In ultimele zile autoritatile au facut mai multe controlale dupa ce au aparut zvonuri ca unele magazine au umflat preturile pentru ca dupa scaderea TVA sa le poate aduce la nivelul initial.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.