CTP a predat un centru de distribuţie la Cluj

Grupul logistic CTP a devenit lider pe piaţa românească după achiziţia a cinci parcuri logistice, a unor depozite şi a 120 ha de teren. Portofoliul local al companiei a ajuns acum la 500.000 mp, după investiţii de 250 de milioane de euro.

CTP a cumpărat două dintre cele mai mari parcuri logistice din ţară. Cel mai important activ local este Bucharest West, cumpărat de la Portland Trust pentru 60 de milioane de euro. În aceeaşi zonă, olandezii au cumpărat cu 40 de milioane de euro Prologis Bucharest A1, parc logistic de 100.000 mp şi 36 ha teren destinat extinderii. În urma tranzacţiei, americanii de la Prologis s-au retras din România.

Cele două parcuri sunt completate de Deva Logistics Park, Mercury Logistics Park şi Cefin Logistic Park Arad. Lor li se adaugă primul proiect dezvoltat integral de companie pentru producătorul german Frankische, pe un teren deţinut de CTP în Turda, şi două depozite mai mici în localitatea Ghiroda de lângă Timişoara şi în Deva. CTP mai deţine terenuri în Cluj, Sibiu şi Piteşti. La Cluj, compania a livrat anul trecut un centru de distribuţie de 25.000 mp către lanţul de retail Profi.

Network One Distribution (NOD) a închiriat de la CTP un depozit de 30.000 mp. Dezvoltatorul va construi spaţiul până la vară după investiţii de 15 milioane de euro, potrivit conducerii CTP. NOD are o reţea de 3.000 de clienţi şi este unul dintre principalii furnizori ai lanţurilor de retail.

Depozitul este integral în parcul logistic CTPark Bucharest West. Parcul de la ieşirea pe Autostrada 1 are o suprafaţă închiriabilă de 200.000 mp, iar CTP vrea să dezvolte încă 100.000 mp de depozite până la sfârşitul acestui an. Spaţiul total pe care dezvoltatorul îl poate construi este de 500.000 mp. Sunt acum 1.000 de angajaţi în Bucharest West, cu un efectiv estimat de 2.000 de salariaţi în 2018.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii