Criza semiconductorilor auto opreste productia de masini de la uzina Dacia Mioveni

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Productia de masini de la Dacia Mioveni va fi oprita pentru alte sapte zile in luna aprilie, asta dupa ce o masura similara a fost luata in februarie. Decizia vine pe fondul crizei semiconductorilor auto, care va duce la o productie mondiala cu cel putin un milion de masini mai mica si a afectat si uzina Ford Craiova.

Dacia va opri activitatea de la Uzina Vehicule in zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie, iar La Uzina Mecanica si Sasiuri, partial, in 1, 2, 16, 28 si 29 aprilie.

Compania spune ca penuria de componente electronice care afecteaza toata industria auto nu ocoleste Grupul Renault. Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra productiei.

Conform estimarilor, varful acestui deficit de componente electronice ar putea fi in al doilea trimestru.

Cea mai recenta estimare a grupului Renault, la nivel global, luand in calcul o recuperare a productiei in al doilea semestru, evalueaza un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul in curs.

„Inca de la debutul acestei crize, lucram indeaproape cu furnizorii nostri pentru a limita cat mai mult posibil impactul. Am organizat o celula de criza condusa de catre directiile de Supply Chain si Achizitii, cu intalniri zilnice, astfel incat sa implementam toate actiunile adecvate. Aceasta criza poate antrena inchiderea temporara, in anumite zile, a activitatii din uzinele Grupului”, spun oficialii companiei.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău