Credit de la EximBank pentru un proiect clujean în Polonia

EximBank a acordat companiei Electrogrup, jucător din sectorul construcțiilor de infrastructură, un pachet financiar de 11 milioane de euro destinat exportului de servicii.

Pachetul de finanțare include un plafon pentru asigurarea capitalului de lucru necesar activității curente şi un plafon de garanții utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiții în Polonia, unde compania deține o subsidiară.

„Avem încredere ca acordul încheiat reprezintă o prima etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relaţie solidă cu mediul de afaceri prin susţinerea proiectelor de business derulate local, cât şi a celor care fac parte din programe de investiţii complexe, cu participare internaţională, unde firmele româneşti îşi pot valorifica nivelul ridicat de competenţă”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

„Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom creşte expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc. Ne vom implica în proiecte internaționale ce presupun lucrări complexe”, a spus Teofil Mureşan, fondator al Electrogrup.

Societatea clujeană derulează proiecte complexe de infrastructură energetică, de telecomunicații şi civilă, activând în cadrul unui grup cu activități complementare în furnizarea de utilități și soluții în inginerie. Aceasta are 400 de angajați, iar pentru acest an a bugetat o cifră de afaceri de 256 de milioane de lei, din care ponderea exportului este de 30%.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii