Corina Crețu: ”Tronsonul de autostradă Turda-Sebeș este foarte important pentru Comisia Europeană”

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a afirmat miercuri, pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, că din partea Comisiei Europene este interes pentru construirea infrastructurii “mai ales în statele mai puțin dezvoltate și care au această nevoie stringentă de dezvoltare a infrastructurii rutiere”.

De asemenea, Corina Crețu a vorbit și despre importanța tronsonului de autostradă Sebeș-Turda. “Pentru Comisia Europeană este o prioritate în special aceea de a asigura construirea drumurilor și culoarelor pan-europene. Rețeaua europeană TNT are prioritate pentru CE și mă bucur că pot vizita acest tronson Sebeș-Turda, care practic va asigura legătura dintre Autostrada Transilvania și Culoarul IV european de transport care va duce la Marea Neagră. Cred că este un proiect important căruia mă bucur că și autoritățile române îi asigură prioritate”, a menționat Corina Crețu.

Comisarul european pentru politici regionale și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au vizitat miercuri șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda.

Tronsonul Turda-Sebeș are o lungime de 70 de kilometri și va asigura legătura între coridorul 4 paneuropean, în zona oraşului Sebeş şi o conexiune cu autostrada Transilvania, în zona oraşului Turda, unde va fi realizat un nod direcţional.

Cei 70 de kilometri de autostradă ar trebui finalizaţi anul viitor, în iunie. Lucrările vor costa în total peste 600 de milioane de euro, bani de la buget şi din fonduri europene.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii