Constructorii și proiectanții autostrăzilor, chemați la raport

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut întâlniri cu reprezentanții constructorilor și proiectanților implicați în proiecte, pentru a eficientiza activitatea acestora.

Scopul principal a fost identificarea cauzelor care generează o calitate nesatisfăcătoare a unor proiecte derulate de cele două părți. CNAIR a luat în discuție și motivele pentru care implementarea proiectelor suportă amânări față de termenele asumate contractual.

”Am convocat această întâlnire pentru a găsi împreună soluții la problemele ce apar în derularea proiectelor și pentru a elimina întârzierile față de termenele stabilite inițial. Sper că vom avea o colaborare bazată pe încredere și seriozitate, astfel încât să nu se mai ajungă în situații de reziliere a contractelor sau de plăți de penalități pentru nerespectarea clauzelor contractuale”, a declarat Ștefan Ioniță, directorul CNAIR.

Dintre proiectanți au venit cei de la Consitrans, Search Corporation, AecomIngenieria, Egis, Tecnic Consulting Engineering, Spea, Iptana, Tractebel Engineering, Luca Way, Specialist Consulting, Maxi Design și Total Road. Ioniță a cerut creșterea nivelului calitativ al serviciilor de proiectare, atât pentru proiectele aflate în derulare, cât și pentru cele propuse în cadrul procedurilor de achiziție ce urmează a fi demarate.

CNAIR a pus accent pe evitarea blocării proiectelor pe toata perioada de implementare a acestora. “Proiectarea este un proces interactiv și astfel, dialogul și găsirea din timp a unor soluții concrete în actul de proiectare vor diminua, pe viitor, problemele care pot apărea în perioada derulării unui contract în ansamblul său”, a precizat șeful instituției.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii