VIDEO / Condiţii mai stricte pentru fermierii care practică agricultura ecologică

Condiţii mai stricte pentru fermierii care practică agricultura ecologică. Asta prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Fermierii care realizează produse bio spun că o înăsprire a controalelor şi condiţii mai riguroase de autorizare ar duce la eliminarea de pe piaţă a falsurilor, anunţă TVR Cluj.

Profesorul Toma Mugea este un renumit chirurg estetician dar şi proprietarul unei ferme unde sunt realizate produse naturale . Spune că este de acord cu acest proiect de ordonanţă de Guvern, pentru că adesea produsele eco sau bio sunt concurate de mărfuri care nu ar merita să poarte  aceste etichete.

Toma Mugea: “Trebuie să îndeplineşti foarte multe cerinţe, ceea ce văd eu acuma este doar o subliniere a lor şi o reactualizare nu văd nimic nici împotriva producătorului nici a consumatorilor”.

Medicul a început afacerea acum 15 ani când zootehnia era în declin  iar de subvenţii nici nu putea fi vorba. Păşuni de închiriat  erau însă din belşug. Situaţia însă s-a schimbat între timp pentru crescătorii de animale care au ajuns la mâna consillilor locale.

“Sunt tot mai restrânşi de activitatea primarilor care peste noapte vazand că este o activitate de succes au devenit şi ei mari crescători de animale. Am solicitat ca guvernul să ia măsuri de protecţie a celor care au investit în agricultură eu am investit peste 200 de mii de euro”, spune Toma Mugea

Medicul clujean conduce o asociaţie a crescătorilor de ovine cu 400 de membri. Împreună încearcă să păstreze  creşterea  animalelor şi realizarea produselor agricole cât mai aproape de tradiţie .

Sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii