Compania de construcții a milionarilor clujeni a fost premiată la Cannes

Societatea clujeană ACI a fost premiată, într-o ceremonie desfășurată la Cannes, de către Europe Business Assembly of Oxford pentru diversitatea și complexitatea lucrărilor executate, fiind considerată drept una dintre cele mai bune companii de construcții industriale și rezidențiale din România.

Președintele acestei companii, Ioan Așchilean, a primit premiul „Managerul anului” din partea Comitetului Socrates, Oxford (Marea Britanie). În cadrul aceleiași ceremonii au fost premiate, în domeniile lor, companiile Transgaz și Nuclearelectrica.

Performanțele economice și inginerești ale ACI au atras atenția și World Confederation of Businesses, care a nominalizat compania clujeană drept unul dintre câștigătorii The Bizz 2017, premiul urmând să fie înmânat în cadrul unei ceremonii care va avea loc în SUA, în Virgin Islands, în 26 și 27 iulie.

Analiștii occidentali au apreciat, în cadrul competiției, performanța economică și inginerească a societății cu 375 de angajați (290 de muncitori și 85 de ingineri), dar și stabilitatea acesteia. După cum au remarcat în raportul de evaluare, această stare este asigurată de viziunea și experiența Consiliului de Administrație, format din performeri ai economiei românești: Ioan Așchilean – președintele societății, Dorin Așchilean – director general, Horia Ciorcilă – președintele Băncii Transilvania, Gicu Gânscă – antreprenor în construcții, Dorel Goia – președintele grupului Teraplast.

Potrivit raportului, la succesul ACI a contribuit echipa executivă din conducerea firmei, condusă de Dorin Așchilean. Constructorii clujeni au obținut puncte importante pentru că au investit în cercetare, analiștii punctând faptul că firma a atras fonduri europene de 12,3 milioane de lei. Banii au fost folosiți pentru deschiderea unei fabrici de structuri metalice, în cadrul căreia se desfășoară și activitatea de cercetare.

În acest scop, ACI s-a asociat cu Universitățile Tehnice din Cluj Napoca și Timișoara într-un contract de cercetare a calculului structurilor metalice. De asemenea, societatea are o colaborare științifică cu Institutul de Izotopi și Criogenie din Râmnicu Vâlcea pentru folosirea hidrogenului ca sursă de energie. Atât președintele CA, cât și directorul său general sunt doctori în științe inginerești ai UTCN.

Atunci când au acordat premiul, cele două asociații de afaceri au avut în vedere faptul că ACI lucrează sau a finalizat lucrări din domeniile industrial, comunitar și rezidențial, precum fabrica de patiserie de la Câmpia Turzii La Lorraine-Macromex; ansamblul de birouri The Office Cluj-Napoca (25.000 mp), deținut de NEPI, asocierea în construirea stadioanelor din municipiile Craiova și Târgu-Jiu.

În primul semestru din 2016, cifra de afaceri a societății clujene a crescut cu 30% față de perioada similară din anul precedent. În 2015, ACI Cluj a avut o cifră de afaceri de 114 de milioane de lei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii