Clujenii virează spre IT. Peste 1.000 de cereri de reconversie

Şcoala Informală de IT (SII) a anunţat rezultatele înregistrate în 2016 la nivel naţional şi regional. Anul trecut, în România s-au înscris 2.000 de persoane în centrele din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Timişoara.

“Ne bucurăm să vedem cum, de la an la an, numărul participanţilor la programele Şcolii Informale de IT este într-o continuă creştere. Este un rezultat al eforturilor depuse de întreagă echipă, iar premiile şi titlurile oferite de autorităţile din industrie ne dau impulsul de a continuă şi de a dezvoltă tot mai mult această platforma”, afirmă Răzvan Voica, managing partner al SII.

Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunoştinţe: iniţiere, pregătire şi specializare. Accesul la programe se face prin intermediul unui proces riguros de selecţie. Doar 40% dintre candidaţii care trec prin acest proces sunt acceptaţi în cadrul SII, ca urmare a rezultatelor obţinute. Această metodă specifică asigură un grad înalt de performanţă în cadrul programelor, în care cursanţii admişi pornesc de la niveluri echilibrate de pregătire şi înţelegere a domeniului, dar şi de motivare.

După admitere, candidaţii sunt integraţi într-un program de mentorat în domeniul IT, completat prin sesiuni şi discuţii cu specialişti în resurse umane sau dezvoltare profesională. Abordarea este una personală, fiecare dintre cursanţi este susţinut pentru atingerea obiectivelor proprii, prin facilitarea procesului de reconversie profesională, specializarea şi aprofundarea cunoştinţelor pentru avansare ierarhică sau antreprenoriat.

În centrul din Cluj s-au înregistrat 1.319 de înscrieri. În Iaşi au fost înregistrate 418 persoane înscrise, în Bucureşti, cel mai recent deschis centru, 217 înscrieri, iar în Timişoara, 148 de persoane. Cele mai accesate programe au fost de pregătire (64%) şi de iniţiere (25%).

Programele de specializare, dedicate celor care au o pregătire solidă în IT şi doresc o aprofundare a cunoştinţelor, au avut o pondere de 11%. În Bucureşti cele mai solicitate programe au fost de Java Development şi UX Design, iar pentru 2017 se constată o creştere a cererilor pentru cele de iniţiere.

Vârsta medie a cursanţilor a fost de 29 de ani, iar majoritatea erau angajaţi la momentul înscrierii. 70% dintre candidaţi au provenit din industrii diferite, iar cei mai mulţi au un istoric profesional în domenii precum finanţe-bănci, servicii, customer support, medicină, resurse umane. Pentru 2017, SII pregăteşte o serie de programe noi, conforme cu nevoile actuale identificate pe piaţă.

Iniţiatorii proiectului se adresează tuturor celor pasionaţi de tehnologie care îşi doresc o carieră în IT, dar şi companiilor locale din domeniu care vor să recruteze personal bine pregătit, dotat cu aptitudini şi competenţe practice.

Înfiinţată în 2013 la Cluj, SII îşi desfăşoară activitatea şi în alte mari oraşe cu potenţial de dezvoltare pe piaţă: Bucureşti, Iaşi, Timişoara. Proiectul a fost lansat la iniţiativa unui grup de tineri specialişti din IT, educaţie, project management şi antreprenoriat, cărora li s-a alăturat o echipă de traineri cu experienţă practică şi tehnică dobândită în companii renumite de IT.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii