Clujenii s-au săturat de frig. La plajă în vacanţa de iarnă

72% dintre românii care îşi petrec vacanţa de iarnă în străinătate preferă destinaţiile exotice, la plajă, în detrimentul destinațiilor de schi, conform unui sondaj realizat de Wizz Tours pe reţeaua de socializare Facebook.

87% dintre românii intervievaţi preferă să călătorească în străinătate în această iarnă, iar 84% de respondenţi au menționat că aleg să se deplaseze cu avionul spre destinaţiile dorite. Cei mai mulţi participanţi au menţionat că vor alege o nouă destinaţie pentru vacanţă: 72% dintre români vor călători într-un oraş diferit de opţiunile anterioare, în timp ce 89% dintre polonezi caută locuri noi, interesante.

Românii şi polonezii au ales să călătorească în cuplu: 40% din respondenţii din ţara noastră, respectiv 46% din Polonia preferă să meargă în vacanţe însoțiţi de o persoană. Când vine vorba de familiile cu copii, românii preferă ca aceştia să îi însoţească în vacanţe. Polonezii au aceeaşi opţiune, dar mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj din Ungaria cu copii declară că vor merge în vacanţă fără ei.

„Avionul a înlesnit considerabil călătoriile spre orice oraş de interes de pe continent şi nu numai. De asemenea, am descoperit că 56% dintre români şi-au rezervat zborul şi cazarea la pachet”, a declarat Istvan Csanalosi, director general al Wizz Tours.

Pentru sezonul rece, Wizz Tours va avea conexiuni spre destinaţii precum Tenerife, Cipru, Dubai, Malta sau Larnaca, ultimele trei fiind disponibile acum şi din Cluj-Napoca. Sondajul s-a desfăsurat în decembrie, iar 2.045 de români cu vârsta peste 18 ani au răspuns la întrebările Wizz Tours.

Wizz Tours este o platformă de pachete de călătorii ce oferă bilete de avion şi hotel în reţeaua Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est. Principalii concurenţi de la Cluj-Napoca ai Wizz Air sunt Tarom, Blue Air şi Lufthansa.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii